20
Sâm, Apr

Eveniment

Judecătorii bulgari decid soarta fostului ministru.

Judecătorii din Sofia vor examina astăzi contestația înaintată de fostul demnitar român, iar în cazul în care o vor respinge, Udrea va fi predată autorităților române.

Curtea de Apel din Sofia decide miercuri dacă admite sau nu contestaţia pe care Elena Udrea a făcut-o, după ce judecătorii din Blagoevgrad au hotărât punerea în executare a mandatului european de arestare emis pe numele ei.

Elena Udrea a cerut să nu fie trimisă în România și a invocat condițiile din penitenciarele de la noi. A mai încercat o dată să obțină clemența judecătorilor bulgari spunând că a închiriat o locuință în orașul de la graniță, dar și că a depus cerere de azil în Grecia. Magistrații din Blagoevgrad i-au respins însă toate argumentele.

Procesul a fost programat pentru data de 29 aprilie, la Curtea de Apel din Sofia, dar la cererea avocaților Elenei Udrea, care au spus că nu pot ajunge atunci, a fost amânat pentru 10 mai. Nici pe 10 mai nu s-a decis nimic. Unul dintre apărătorii bulgari ai fostului demnitar nu a mai putut ajunge în sala de judecată din cauza unui incident în urma căruia a suferit o accidentare la cap. Judecătorii au stabilit atunci un nou termen, 18 mai.

Curtea de Apel din Sofia trebuie să soluționeze punerea în aplicare a mandatului european de arestare emis pe numele Elenei Udrea în termen de 60 de zile de la reținerea ei, iar acest termen expiră pe 6 iunie.

În cazul în care magistraţii din Sofia îi vor respinge astăzi contestația, Udrea va fi trimisă în România şi va ajunge la Penitenciarul Târgşor pentru a-și executa pedeapsa.

Elena Udrea a fost condamnată definitiv la șase ani de închisoare în Gala Bute. A fost găsită vinovată pentru luare de mită și abuz în serviciu, după ce a primit un milion de euro de la oameni de afaceri pentru a le mijloci contracte cu statul.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: