27
Lun, Iun

sursă foto: basilica.ro

Eveniment

Mitropolitul Petru a primit luni în dar Icoana Maicii Domnului „Rugătoarea”, icoană pictată prima dată în Basarabia și care a fost aleasă ca protectoare a Brașovului.

Darul a fost oferit de reprezentanții Jandarmeriei Brașov, ai Casei de Comerț Balcanice (CCB) și ai Federației Transportatorilor din România. Icoana este un simbol al rugăciunilor înălțate pentru pacea lumii în această perioadă.

Evenimentul a început cu o slujbă de TeDeum și cu rugăciune pentru pace între popoare, pentru ca Maica Domnului să se roage la Tronul cel Ceresc pentru pacea lumii.

Au participat Marius Ciprian Toth, Prim-ministru plenipotențiar al Ambasadei României la Chișinău, Valeriu Stoica, Ministru Consilier al Ambasadei României la Chișinău, preotul militar Epimamond Boros de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Brașov, Liviu Pandele, președintele Asociației Gremiul Levantin – Casa de Comerț Balcanică (CCB), Ioan Zbârnea, Președintele Transportatorilor și Serviciilor Publice din România, Vasile Ceban, Ambasador onorific CCB în Republica Moldova.

Centrul eparhial a fost reprezentat de Protoiereul Victor Ghimpu, Consilier Economic, Arhidiaconul Maxim Sturza, Consilier pentru Relațiile cu Instituțiile Statului, și Arhidiaconul Constantin Olariu, Consilier Comunicare, Media și Relații Publice.

Acest gest este unul aducător de pace, care sporește rugăciunea în comun. Legătura poporului român de pe ambele maluri ale Prutului se evidențiază în primul rând prin rugăciune și în Biserica Neamului. Cunoaștem că această reprezentare a icoanei Maicii Domnului a fost zugrăvită pentru prima dată în Basarabia și mai apoi a ajuns și în alte părți”, a spus Mitropolitul Basarabiei.

Această icoană a fost dată de către Sinodul Bisericii în Scheii Braşovului, acolo unde s-a cântat pentru prima dată Imnul de stat al României, binecuvântare pentru populaţia Braşovului”, a precizat Liviu Pandele. „Actul acesta de credinţă să aducă linişte, pace şi binecuvântare poporului ortodox de pe ambele maluri ale Prutului”.

Este un alt exemplu cât se poate de grăitor în ceea ce priveşte solidaritatea dintre cetăţenii de pe cele două maluri ale Prutului”, a declarat Marius Ciprian Toth.

Această icoană să ne aducă aminte că suntem un popor, un neam”, a afirmat și Vasile Ceban de la Asociația Gremiul Levantin – Casa de Comerț Balcanică.

Mitropolia Basarabiei a mai primit în dar și o bucată de lemn din Gorunul lui Horia, marcată cu sigiliul Protopopiatului Brașov din cadrul Patriarhiei Române.

 

 

Sursa: basilica.ro/ foto credit: Mitropolia Basarabiei


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: