29
Vin, Mar

sursă foto: evz.ro

Eveniment

Autorecenzarea s-a încheiat, însă două milioane dintre românii care stau liniștiți cu gândul că s-au autorecenzat riscă să fie amendați.

Și asta deoarece, din cele 11 milioane de chestionare completate în etapa de auto-recenzare, aproximativ două milioane au fost invalidate.

Autoritățile spun că motivul principal pentru acest lucru este faptul că aceste chestionare au fost completate incorect sau incomplet. 

2 milioane de români nu știu că figurează ca nerecenzați, pentru că platforma nu îi informează acest lucru. Astfel încât riscă să primească amendă în cazul în care nu îi primesc pe recenzori acasă. 

Cei de la Institutul Național de Statistică recunosc că a existat o scăpare în realizarea platformei, în sensul că nu ar fi trebuit să se permită trimiterea chestionarelor incomplete, însă în acest moment nu există o altă variantă decât ca toți acești români să primească un recenzor acasă, scrie observatornews.ro.

Acesta este motivul pentru care este extrem de important ca toți cei care s-au autorecenzat online să verifice acest lucru pe site-ul recensamantromania.ro.

La secţiunea "Verificarea autorecenzării după 7 zile" trebuie să introducă CNP-ul.

Dacă chestionarul a fost completat corect vor primi o dovadă de autorecenzare.

Dacă acesta nu a fost validat, va apărea un mesaj privind neefectuarea autorecenzării.

Atenție cui arătați buletinul la recensământ! Avocat: ”Câți dintre noi ne putem da seama de asta?”

Atenție la recenzorii falși care pot bate de astăzi la ușa dumneavoastră pentru a vă completa datele pentru recensământ. Aceștia vă pot cere buletinul după care pot face o poză și vă puteți trezi astfel cu credite uriașe făcute pe numele dumneavoastră.

Acesta ar fi doar unul dintre pericolele care se pot naște în urma acestui recensământ. Pentru că, dacă ne aducem aminte de momentul în care a început sau s-a impus acea obligativitate de purtare a măștii, foarte mulți răufăcători s-au prevalat de aceasta nevoie socială de la momentul respectiv și au început să dea spargeri prin folosirea acestei măști. 

Știm bine cum se deplasau cu masca pe față spunând, în momentul în care erau prinși, că respectau măsurile de protecție. Ei bine, altul era scopul. Așa că este posibil ca și acum să se speculeze momentul, să contacteze diverse persoane, să intre în casa persoanelor, în special a celor vulnerabile, care nu se pot apăra și practic să dea acele spargeri de care cu toții știm”, a explicat avocatul Artin Sarchizian la Antena 3. 

”Nu există nici o rațiune pentru care ar trebui să se dea acel act de identitate pentru a fi scanat!”

Pe de altă parte sigur că și această problemă a datelor cu caracter personal este destul de sensibilă. Din punctul meu de vedere nu există nicio rațiune pentru care ar trebui să se dea acel act de identitate pentru a fi scanat, fotografiat, dacă nu există toate garanțiile. Și acum, că discutăm despre garanții, este foarte greu să îți dai seama dacă este un adevărat recenzor sau un impostor. Pentru că există acea posibilitate de falsificare a legitimațiilor.

De aceea cred că statul ar fi trebuit să ia niște măsuri de protecție și poate una dintre aceste măsuri ar fi fost acea ca recenzorii să fie însoțiți de către un polițist. Desigur, întrebarea se pune: Ce polițist?  Pentru că nu mai avem acei sectoriști. Ei bine, ar fi trebuit să găsească resurse pentru a acorda sprijin în acest sens, tocmai pentru a securiza și a apăra practic persoanele împotriva unor riscuri de genul celor arătate mai devreme.

”Recenzorul este obligat să prezinte o legitimație”

Recenzorul este obligat să prezinte o legitimație. De altfel ar trebui să o aibă la vedere în momentul în care se deplasează în interes de serviciu, însă acestea pot fi foarte ușor falsificate și să zicem că ar avea anumite elemente de siguranță, haideți să fim serioși, câți dintre noi știm să verificăm aceste instrumente de siguranță și câți ne dăm seama dacă este vorba despre o falsă legitimație sau despre o legitimație reală? 

Cred că dincolo de prudența pe care ar trebui să o aibă fiecare dintre noi poate că, dacă discutăm de blocuri, de scări unde există un președinte de bloc, poate că persoanele din comunitatea respectivă ar trebui cumva să se mobilizeze și recenzorul să fie însoțit de către un președinte, de către un administrator, astfel încât să mai fie o persoană de față  care să ofere un plus de siguranță, de securitate. Cred că mobilizarea comunității ar fi bine venită în această situație în care statul nu prea s-a gândit”, a mai spus avocatul.

 

Sursa: antena3.ro

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: