Eveniment

Brașovenii își vor putea exersa aptitudinile artistice în cele trei grădini muzicale pe care primăria le va amenaja în parcurile orașului.

Municipalitatea a lansat licitația pentru achiziția de instrumente muzicale de exterior, într-unul dintre proiectele finanțate prin programul de bugetare participativă.

Primăria Brașov a lansat procedura de achiziție pentru furnizarea și montarea a trei ansambluri muzicale de exterior, care vor fi montate în trei parcuri din municipiul Brașov - Parcul Nicolae Titulescu, Aleea de Sub Tâmpa și Parcul Tractorul. Instrumentele sunt concepute special pentru a fi montate în aer liber și pentru a rezista în orice anotimp, indiferent de condițiile meteorologice, și la uz intens.

Conform caietului de sarcini, instrumentele muzicale de exterior vor fi construite din materiale durabile, uşor de întreţinut, rezistente la factorii externi, concepute special pentru utilizarea lor în spaţiul exterior. Acestea vor fi rezistente la coroziune, potrivite pentru utilizare în orice anotimp sau condiţii meteorologice, dedicate amplasării în spaţiul urban şi folosinţei intensive, iar montarea se va face prin betonare în sol.

Suprafaţa unde se vor amplasa va fi de 36mp (6x6 metri) și va fi amenajată cu bordură de beton sau ramă de lemn, în funcţie de tipul amplasamentului. Pe întreg perimetrul se va monta suprafaţă de amortizare cauciucată cu o grosime de minim 30 mm.

Instrumentele muzicale, constituite în 3 ansambluri, se vor amplasa Parcul Titulescu, Aleea de Sub Tâmpa, Parcul Tractorul.

Primul ansamblu cuprinde 6 instrumente muzicale de exterior: un set de 7 clopote tubulare tip Tubular Bells, o tobă mare tip Babel, o tobă tip Babel, un instrument  tip liră format din 8 clopote circulare gradate tip Bell Lyre, un instrument aerofon tip Handpipes și un  xilofon orizontal tip Harmony.

Cel de al doilea ansamblu cuprinde 4 instrumente: o tobă mare tip Babel, un instrument aerofon tip Handpipes, un set de 6 clopote tubulare tip Emperor Chimes și o tobă băncuţă tip Cajon. Toba mare tip Babel va fi prevăzută cu câte un set de ciocănele ancorate cu cablu.

Cel de-al treilea ansamblu va cuprinde 5 instrumente: un set de 7 clopote tubulare tip Tubular Bells, un xilofon tip Sansa - Rimba Mysteria, un set de 5 tobe colorate tip Rainbow Sambas, un clopot tubular tip Cherub și un balafon (marimbas) tip Akadinda.

Durata de livrare şi montaj este de 90 de zile de la emiterea comenzii/ordinului de către beneficiar. Valoarea estimată a acestui contract este de 243.696 de lei.

Modalitatea de atribuire este cel mai bun raport calitate-preţ, în care propunerea financiară reprezintă 80 de puncte, iar garanția este de 40 de puncte.

Termenul limită pentru primirea ofertelor este 11 august 2022, ora 15:00.

„Amenajare de grădini muzicale în spații comune“ este proiectul care a primit cel mai mare număr de voturi la categoria „Orașul relaxat“.  În acest an vor demara și proiectele ,,Pistă pentru alergat în parcul Tractorul” (cel mai votat proiect la categoria „Orașul comunității“, aflat acum în faza de evaluare a documentațiilor depuse, în cadrul licitației organizate luna trecută); „Parcări sigure pentru biciclete“ (votat la categoria „Orașul mobil“, aflat în faza de identificare a zoneleor în care să fie amplasate aceste parcările, după care va fi lansată procedura de achiziție); „Grădini urbane“ (cel mai votat proiect la categoria „Orașul verde“, ce va fi propus consiliului local pentru aprobare în această lună) și „Toaletă publică în parcul Tractorul“ (aflat de asemenea aflat în faza de evaluare a ofertelor depuse).

 

 

sursa: Primăria Brașov

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: