29
Vin, Mar

Eveniment

În luna august, angajații români se vor bucura de o minivacanță de trei zile, cu ocazia Adormirii Maicii Domnului, sărbătoare care are loc în fiecare an pe 15 august.

Anul acesta, salariații se vor bucura de trei zile libere la rând, pentru că anul acesta data de 15 august, când este sărbătorită Adormirea Maicii Domnului, cade într-o zi de luni.

Astfel, aceștia vor avea liber pe 13, 14 și 15 august.

În anul 2022 Codul Muncii, legea care stabileşte numărul zilelor libere acordate angajaţilor din România, prevede 15 zile de sărbătoare legală pe care românii le vor avea libere.

Din cele 15 zile nelucrătoare, doar nouă pică în timpul săptămânii. Deoarece șase dintre cele 15 zile zile nelucrătoare de sărbătoare legală pică în weekend, salariaţii care au un program de lucru de luni până vineri se vor bucura de doar nouă zile libere.

Ce zile libere și sărbători legale au mai rămas anul acesta

- 15 august (luni) – Adormirea Maicii Domnului

- 30 noiembrie (miercuri) – Sfântul Andrei

- 1 decembrie (joi) – Ziua Națională a României

- 25 decembrie (duminică) – Crăciunul

- 26 decembrie (luni) – Crăciunul

În cazul în care nu se acordă zile libere, angajații beneficiază de un spor la salariul de bază ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de bază corespunzător muncii prestate în programul normal de lucru. Angajatorii care nu respectă prevederile legii privind zilele libere legale riscă amenzi între 5.000 și 10.000 de lei.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: