29
Vin, Mar

Brasov TV

Eveniment

                Angajații Agenției pentru Protecția Mediului din Brașov au oprit marţi programul de lucru și au ieșit în stradă. Oamenii sunt nemulțumiți de salariile pe care le primesc. Potrivit protestatarilor, veniturile lor sunt printre cele mai mici din toate instituțiile deconcentrate din țară. Salariile angajaţilor APM nu au mai crescut din anul 2009.

                De la 10 la 12, activitatea Agenției pentru Protecția Mediului a fost complet blocată. Angajații instituției au declanșat un protest spontan, pe motiv că salariile lor sunt prea mici. Deși au încercat să negocieze cu autoritățile, revendicările nu au avut nicio soluționare. „ Motivul acțiunii de astăzi este acela al salariilor foarte mici.  Toți angajații agențiilor de mediu din țară au decis să întrerupă programul de lucru între 10 și 12.  Considerăm că este o discriminare, în condițiile în care altor angajați ai instituțiilor publice le-au fost mărite salariile în ultima perioadă  ’’ a declarat Elena Bucur, consilier Relații Publice și Comunicare APM Brașov.

                Chiar dacă pentru funcțiile pe care le ocupă este nevoie de studii superioare, unii angajați spun că veniturile lor sunt apropiate de salariul minim pe economie. Din 2009, salariile personalului din agențiile pentru protecția mediului nu au mai fost majorate. Tocmai din acest motiv, aproximativ 20 de angajați ai APM Brașov, au decis să se alăture colegilor lor din întreaga țară și să întrerupă lucrul timp de două ore. Dacă revendicările angajaților Agențiilor pentru Protecția Mediului din întreaga țară nu vor fi rezolvate, oamenii sunt hotărâți să recurgă și la alte forme de protest. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: