28
Joi, Mar

sursă foto: realitatea.net

Eveniment

Putin se pregătește pentru a doua rundă de mobilizare.

Un consilier al ministrului ucrainean de interne susține că Rusia are planuri de a recruta până la 700.000 de rezerviști. În același timp, cancelarul german, Olaf Scholz, a avertizat că „trebuie să fim pregătiți pentru o escaladare a războiului”. 

Anton Gerashchenko, consilier al ministrului ucrainean de interne, susține că Rusia se pregătește pentru a doua rundă de mobilizare. În ianuarie, liderul de la Kremlin ar avea în plan recrutarea a 700.000 de rezerviști. Consilierul ucrainean mai susține că până acum 300.000 de bărbați care au fost deja recrutați au fost uciși, răniți sau demoralizați.

Un avertisment dur face și cancelarul german Olaf Scholz. Acesta susține că ar putea avea loc o escaladare a războiului, ce ar putea duce la distrugerea infrastructurii. În același timp, cancelarul a afirmat că Germania nu va face „pentru a doua oară greșeala” de a intra într-o dependență energetică precum cea creată în ultimii ani cu Rusia în domeniul aprovizionării cu gaze naturale. 

Pe de altă parte, Guvernul japonez sare în ajutorul Ucrainei și a anunțat că va furniza generatoare și lanterne solare ca ajutor de urgență în valoare de 2,57 milioane de dolari.

După nouă luni de război, armata ucraineană a reușit să întoarcă soarta războiului și se află, în aceste momente, în ofensivă în mai multe puncte ale frontului. Forțele sale au recucerit aproximativ 55% din teritoriul pe care Rusia l-a ocupat după invazia din februarie. 

 

 

Sursa: realitatea.net


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: