28
Joi, Mar

Eveniment

Valul de viroze care a panicat România.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit în exclusivitate, la România TV, în cadrul emisiunii ”Punctul Culminant”, prezentată de jurnalistul Victor Ciutacu, despre valul de viroze care a lovit România și care îi afectează extrem de tare pe copiii care sunt foarte mici, sub 6 luni și care au fost prematuri.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a confirmat marți seară că într-adevăr numărul cazurilor de viroze la copii este mult mai mare față de anii anteriori, în România.

”Este într-adevăr un număr mai mare de viroze care afectează copii. Este un val de îmbolnăviri care provoacă un val de îmbolnăviri anual se numește vriusul sincițial respirator. Sunt foarte multe cazuri în momentul de față în SUA, dar și în unele țări europene. Ceea ce au foarte multe ori copii este o bronșiolită, deci o inflamație a broșelor care determină dificultăți în respirație și un sindrom febril”a spus Alexandru Rafila, la România TV.

Ministrul Sănătății îi liniștește pe români și spune că în aceste momente, nu au fost înregistrate foarte multe cazuri grave.

Cu toate acestea numărul mare de părinți care se prezintă la Camerele de Gardă ale spitaleor l-au determinat să ia în considerare deschiderea unor centre ambulatorii pentru copii.

Nu este niciun fel de nenorocire pentru că nu sunt foarte multe cazuri grave, dar atunci când manifestările clinice sunt medii, mă rog copilul se sufocă vă dați seama că toți părinții sunt afectați. Se îndreaptă spre camerele de Primiri Urgențe care sunt supra aglomerate și am exemplul de la Spitalul Grigorie Alexandrescu, unde zilnic sunt circa 400 de prezentări, nu neapărat cu această boală și din acest motiv am discutat să redeschidem centre ambulatorii pentru copii de data aceasta în care părinții să meargă și să nu aștepte ore întregi pentru că Unitățile de Primiri Urgențe sunt foarte limitate”, a mai spus Rafila.

El a explicat că aceste centre ambulatorii vor fi deschise pe lângă spitale și vor fi dedicate pentru copii care au nevoie de o evaluare medicală și de un tratament mai ușor, cazurile grave vor fi în continuare tratate în unitățile medicale de urgență.

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: