26
Vin, Apr

Eveniment

Odată perla stațiunilor montane din România și orașul cel mai vizitat de către turiști, astăzi doar o ruină.

Așa putem descrie, din păcate, Predealul care a ajuns o dezamăgire pentru cei care ajung în stațiune, dar mai ales pentru locuitori.

După doi ani de mandat, primarul orașului Predeal a reușit “performanța” de a asfalta 0,1% din străzile existente în oraș și...cam atât. Da, ne-am dori să trecem pe hârtie mai multe realizări dar din păcate orașul este blocat. De ce? Din cauza altor primari din trecut, la fel de incompetenți care au avut grijă să își asigure viitorul propriu, nicidecum să se gândească la bunăstarea locuitorilor.

Lăsându-i pe cei care au fost la putere de zeci de ani încoace (deși ei mai există și acum și conduc din umbră), revenim la actuala conducere.

Ne aflăm în luna ianuarie și deși trebuia să fie o perioadă productivă pentru agenții economici din oraș, care s-au pregătit cum au putut mai bine pentru a-și întâmpina turiștii, primarul și oamenii lui de bază au avut grijă să distrugă tot.

Nu o spunem noi, ci imaginile pe care vi le prezentăm. Dacă vremea nu a ținut în acest an cu turiștii, atât în țara noastră cât și în străinătate, în alte stațiuni turistice, primarii s-au mobilizat și au oferit distracție celor care le-au vizitat localitățile.

Cum? Producând zăpadă artificială și amenajând pârtiile ca într-un sezon normal.

Asta s-a întâmplat atât în Azuga, Bușteni, Rânca dar și în Poiana Brașov.

În Predeal însă nu s-a putut realiza acest lucru pentru că orgoliile și ura sunt mai presus de orice.

După ce s-au judecat pentru o bandă de babyski cu o familie ce a deținut afacerea mai mulți ani, Primăria Predeal a luat atitudine.

Nu, nu vă gândiți că primarul împreună cu echipa sa au gândit foarte mult. Au amplasat o altă bandă de babyski lângă cea deja existentă.

Și ce a rezolvat, ați întreba mulți? Asta am vrut și noi să aflăm astăzi, când am fost pe pârtia Clăbucet, pentru a vedea cum s-au pregătit cei aflați la conducere pentru a întâmpina turiștii.

Cu nimic este răspunsul, nu au făcut ABSOLUT NIMIC.

Au folosit tunurile de zăpadă, vechi de zeci de ani, pentru a crea un petec de zăpadă.

Unde? Aproape în vârful pârtiei, asta pentru a nu avea acces turiștii prea mult la banda de babyski și pentru a nu face prea mulți bani cei care dețineau deja banda dar nici alți comercianți care au afaceri în zona pârtiei și care au investit zeci de milioane de lei.

Pe principiul nici noi, dar nici voi 

Așadar sezonul de ski la Predeal este compromis atât pentru turiștii dornici de zăpadă și distracție dar și pentru cei care își câștigau traiul de zi cu zi.

În Predeal NU există nici o altă atracție turistică așa că pentru locuitori nu există decât o singură variantă. Să se roage la Dumnezeu să ningă natural, altfel turiștii vor evita stațiunea Predeal și mai tare decât o fac deja.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: