28
Joi, Mar

sursă foto: antena3.ro

Eveniment

Camere de supraveghere cu inteligență artificială de recunoaștere facială, inclusiv a pasagerilor "deghizați", pe un aeroport din România.

Este un proiect nou, iniţiat din fonduri europene, care va marca o premieră în țara noastră.

David Ciceo, Directorul Aeroportului din Cluj-Napoca, a vorbit, la Antena 3 CNN, despre îmbunătățirea sistemului de supraveghere și siguranță pe aeroportul pe care îl administrează.

"Până în 31 decembrie va fi implementat și funcțional. Este un proiect finanțat pe fonduri europene și de la bugetul de stat, 98%. 2% este contribuția aeroportului.

Și este un proiect foarte important, pentru că securitatea și siguranța sunt prioritățile pentru orice aeroport din lume.

Va aduce o creștere semnificativă a securității pe Aeroportul Cluj. Incidente mai mici sunt destul de multe, cum ar fi bagajele abandonate. 

Pentru orice bagaj abandonat, trebuie să luăm măsuri speciale. Prin acest sistem cu recunoaștere facială, sprijinit de inteligența artificială, vom depista foarte repede care este situația cu un bagaj abandonat. Ne va ajuta foarte mult în activitate.", a precizat David Ciceo.

 

 

Sursa: antena3.ro

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: