24
Mie, Apr

sursă foto: zi-de-zi.ro

Eveniment

Trei tineri din Brașov s-au ales cu dosar penal după ce au fost prinși că au tâlhărit un tânăr în noaptea de 16 ianuarie și l-au forțat pe acesta să le dea 1.200 de lei, toți banii care îi avea asupra sa.

"La data de 16.01.2023, în jurul orei 23:30, aflându-se în dreptul sensului giratoriu de la intersecția străzilor George Barițiu - Șirul Ludwig van Beethoven și în urma unei înțelegeri prealabile, trei persoane de sex masculin au exercitat violențe fizice şi psihice asupra unei persoane aflate în trecere, izbind-o de gardul unui imobil şi amenințând-o cu acte de violență, după care i-au cerut banii pe care îi avea asupra sa, iar ulterior au lovit-o cu pumnul în mandibulă şi în zona spatelui. Suma sustrasă a fost de circa 1200 lei.

Inculpații au fost reținuți la data de 19 ianuarie 2023, iar astăzi au fost propuşi pentru arestare preventivă. Prin încheierea din data de 20.01.2023 a judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Brașov s-a dispus arestarea preventivă a inculpaților pentru 30 de zile.

Activitățile de urmărire penală au fost desfășurate de către polițiști din cadrul I.P.J. Brașov – Poliția Municipiului Brașov – Biroul de Investigații Criminale, sub supravegherea şi coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale reprezintă o etapă procesuală a fazei urmăririi penale, dispusă ca urmare a existenței unei suspiciuni rezonabile privind comiterea unei infracțiuni, rezultată din probe. Aceasta nu este de natură a înfrânge prezumția de nevinovăție" se arată în comunicatul procurorilor.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: