16
Mar, Apr

sursa foto: realitatea.net

Eveniment

Protest de amploare al angajaților din sănătate! Aceștia acuză că Ministerul Transporturilor vrea să scape de unitățile sanitare pe care le are în subordine.

Potrivit sindicaliștilor, asta va lăsa fără serviciu peste 3.500 de angajați. Mai mult, angajații din sănătate au anunțat că vor ieși în stradă și în perioada următoare și pentru a cere majorarea salariilor.

Uniunea Sindicatelor din Spitalele CFR, afiliată la Federația SANITAS pichetează Ministerul Transporturilor și Infrastructurii.

Potrivit Federației sindicale SANITAS, „în spaţiul public au apărut informaţii conform cărora, în urma unei solicitări a Secretariatului General al Guvernului, 25 de instituţii şi autorităţi care au reţea sanitară proprie şi-au anunţat intenţia de a prelua unul sau mai multe spitale aflate în prezent în subordinea MTI. Sursa citată indică faptul că ministrul Sorin Mihai Grindeanu a ignorat până în prezent cererile Uniunii Sindicatelor din Spitalele CFR de a discuta subiectul cedării spitalelor din subordine.

Potrivit Realitatea Plus, sunt peste 3500 de angajați în rețeaua sanitară a CFR care nu știu ce statut vor avea, din momentul în care Ministerul Transporturilor renunță la aceste spitale.

La Ploiești, de exemplu, Primăria și-a anunțat intenția de a-l prelua și de a-l transforma parțial în spital de pediatrie, încercând astfel să-și rezolve problema incapacității de a face un nou spital. Totodată, municipalitatea nu a fost capabilă să precizeze dacă are resursele financiare necesare pentru o asemenea unitate medicală.

 

 

 

sursa: realitatea.net


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: