19
Vin, Apr

sursă foto: adevarul.ro

Eveniment

Un exercițiu militar amplu, la care participă și tancurile franceze Leclerc, are loc în poligonul de la Sârdan, din județul Galați.

"Aproximativ 600 de militari francezi și 200 de vehicule militare din cadrul Grupului de Luptă dislocat în România, cu Franța ca națiune-cadru (...) vor desfășura, în perioada 23 - 27 ianuarie, exercițiul cu trageri de luptă 'EAGLE MEDA 23', la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă al Forțelor Terestre Române, din localitatea Smârdan, județul Galați", a comunicat Ministerul Apărării Naționale.

Potrivit sursei citate, scopul principal al exercițiului este antrenarea forțelor din cadrul Grupului de Luptă pentru capacitatea rapidă de dislocare și executarea unei misiuni de luptă.

Exercițiul are la bază un scenariu fictiv, în cadrul unei operațiuni NATO - Apărare colectivă, în conformitate cu articolul 5, operațiune desfășurată pe Flancul de sud-est al Alianței Nord-Atlantice.

"În cadrul exercițiului vor fi executate și trageri de luptă cu principalele mijloace de lovire ale Grupului, tancurile Leclerc", menționează MApN.

 

 

Sursa: antena3.ro

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: