29
Vin, Mar

sursă foto: romaniatv.net

Eveniment

Simulările pentru Evaluarea Națională 2023 vor fi susținute de elevii clasei a VIII-a în perioada 20-22 martie, în timp ce simulările pentru examenul de Bacalaureat 2023 vor avea loc între 27 și 30 martie, conform unui ordin aprobat miercuri de ministrul Educației, Ligia Deca.

Simulările pentru Evaluarea Națională 2023 vor fi susținute de elevii clasei a VIII-a în perioada 20-22 martie.

Simulările pentru Bacalaureat 2023 vor fi susținute de elevii clasei a XII-a în perioada 27-30 martie.

Rezultatele obținute de elevi la simularea Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și la simularea probelor scrise ale examenului național de bacalaureat, în anul școlar 2022 – 2023, sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste simulări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

Notele obținute la simulările naționale nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.

Desfășurarea simulării Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și a simulării probelor scrise ale examenului național de bacalaureat, în anul școlar 2022 – 2023, se realizează în baza unei proceduri care va fi comunicată inspectoratelor școlare, precizează Ministerul Educației.

 

 

Sursa: hotnews.ro


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: