29
Vin, Mar

sursă foto: economedia.ro

Eveniment

Peste 21 de milioane de pasageri au tranzitat aeroporturile româneşti, în cursul anului trecut, cu 87,53% mai mulţi decât în anul 2021, arată datele Asociaţiei Aeroporturilor din România, citate de Agerpres.

Raportat la anul 2020, majorarea numărului de pasageri este de aproape 192%, în 2022.

Chiar dacă numărul total al pasagerilor de anul trecut este cu 9,55 procente sub nivelul maxim înregistrat înainte de pandemie (anul 2019), el depăşeşte până şi cele mai optimiste scenarii de trafic care au fost estimate pentru anul trecut, ceea ce înseamnă că aviaţia comercială din România a recuperat mai rapid decât aşteptările pieţei pierderile din anii de pandemie”, se arată în comunicatul asociaţiei de profil.

În ceea ce priveşte mişcările de aeronave (aterizări şi decolări), în anul 2022, totalul de 220.681 înseamnă o creştere de aproape 32% faţă de cifra din anul anterior, dar rămâne cu 17% mai mic comparativ cu valoarea din 2019.

Pentru aviaţia civilă, ultimii ani au fost foarte dificili, dar iată că am reuşit să recuperăm peste cifrele previzionate. A fost o revenire puternică, mai ales în lunile de vară, când pe unele aeroporturi din România au fost înregistrate valori de trafic mai mari decât cele din anul 2019. Există potenţial foarte mare şi estimăm că anul viitor vom depăşi 24 de milioane de pasageri, iar dacă vorbim de estimări pe termen lung ne aşteptăm ca în anul 2040 aeroporturile din România să înregistreze aproape 50 de milioane de pasageri”, a declarat David Ciceo, preşedintele Asociaţiei Aeroporturilor din România.

Pe de altă parte, traficul aerian de marfă a fost peste nivelul înregistrat înainte de pandemie. Astfel, anul trecut, pe aeroporturile din România au fost transportate 53.877 de tone de marfă, cu 5,8% mai mult decât în 2019.

 

 

Sursa: economedia.ro


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: