25
Joi, Apr

sursă foto: economedia.ro

Eveniment

O divizie de leasing din Rusia a grupului bancar austriac Raiffeisen Bank se află printre companiile vizate de sancţiunile anunţate de Ucraina. 

Aceasta operează atât în Rusia cât şi în Belarus, realizând aproximativ jumătate din profitul său în Rusia.

Măsura a fost anunțată de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski alături de o serie de sancţiuni care vizează 182 firme din Rusia şi Belarus, precum şi trei persoane fizice.

Firmele sunt implicate în principal în transportul de mărfuri, fabricarea de produse chimice şi leasing auto. 

Ucraina cere adesea companiilor, inclusiv RBI, să părăsească Rusia, deşi este puţin probabil ca recentele sancţiuni să aibă un impact semnificativ asupra afacerilor băncii austriece din Rusia.

Decizia politică a guvernului ucrainean de a pune pe o listă de sancţiuni aproximativ 30 de companii de leasing ruse, inclusiv Raiffeisen Leasing Rusia, înseamnă că bunurile închiriate ale clienţilor Raiffeisen Leasing Rusia pot fi confiscate pe teritoriul ucrainean”, a declarat un purtător de cuvânt al RBI, citat de News.ro.

Compania închiriază produse care inclusiv maşini şi stivuitoare.

Raiffeisen Leasing Rusia este o subsidiară deţinută în totalitate de Raiffeisenbank Rusia. Volumul de leasing pe care l-a finanţat se ridica la 362 de milioane de euro (393 de milioane de dolari) la sfârşitul lunii decembrie 2022. De la izbucnirea războiului, nu a încheiat niciun nou contract de leasing”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

 

 

Sursa: realitatea.net


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: