18
Joi, Apr

sursă foto: g4media.ro

Eveniment

Cutremurul a avut 6 replici.

S-au înregistrat efecte în 6 localități din Gorj, Dolj și Mehedinți, fiind peste 50 de apeluri la 112 privind fisuri sau elemente de construcție căzute.

Până acum s-au raportat 6 case cu fisuri sau elemente căzute, în Târgu Jiu și Arcan, 4 sedii de instituții afectate, precum și 5 blocuri de locuit.

15 avarii la coșuri de fum de la blocuri din Târgu Jiu.

Toate podurile de pe drumurile naţionale din zonele afectate de cutremurul care a avut loc marţi în Gorj, fiind resimţit în mai multe judeţe și în Capitală, for fi verificate

Directorul Regional al DRDP Craiova, Calin Cosmin Petruţ, a dispus verificări imediate la toate podurile de pe drumurile naţionale din zonele afectate de cutremur”, a anunţat Direcția Regională de Drumuri şi Poduri Craiova.

UPDATE: Cutremurul din Gorj a avut și două replici înregistrate de INFP de 3.4 și 3.5 grade pe scara Richter.

Un cutremur de magnitudine 5,7 pe Richter a avut loc marți după-amiază în sudul României, la Târgu-Jiu. Cutremurl a avut loc la o adâncime de 40 de kilometri.

Potrivit INFP, s-a produs la o adâncime de 40 de kilometri.

Cutremurul s-a produs la 102km NV de Craiova, 120km SV de Sibiu, 146km V de Pitesti, 161km SE de Timisoara, 183km SE de Arad, 195km S de Cluj-Napoca, 204km E de Belgrade, 208km E de Zemun, 212km NE de Nis, 212km V de Brasov.

Cutremurul a fost resimţit din nou în mai multe judeţe ale ţării, dar şi în Capitală.

Cu o zi în urmă, un cutremur de 5,2 grade s-a produs în judeţul Gorj şi a avut patru replici în mai puţin de o oră. 

Încă o replică s-a produs la 17:47:33 (ora României), cu magnitudinea ML 3.9, la adâncimea de 15 km. UPDATE: Încă o replică majoră de 4.2 Richter, după cutremurul de 5.7 din Gorj, s-a produs cu la ora 17:24:29 în OLTENIA, GORJ, la adâncimea de 15 km. STIREA INIȚIALA: Marți, un nou cutremur a avut loc marți în regiunea Oltenia, cu magnitudinea de 5,7 pe Richter. Seismul a fost urmat de 5 replici. Este a doua zi consecutivă cu seism în zona respectivă, în apropiere de municipiul Târgu Jiu.

 

 

Sursa: realitatea.net


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: