20
Sâm, Apr

Eveniment

„Puștiul-minune” al înotului românesc a impresionat specialiștii în natație, care au decis să îl propulseze în fruntea topului de profil.

David Popovici a fost votat cel mai bun înotător european al anului 2022, în cadrul premiilor Ligii Europene de Nataţie (LEN) pe anul trecut, a anunţat forul continental, joi seara, pe site-ul său oficial.

„Puștiul-minune” al înotului românesc a impresionat specialiștii în natație, care au decis să îl propulseze în fruntea topului de profil. David Popovici a fost votat cel mai bun înotător european al anului 2022, în cadrul premiilor Ligii Europene de Nataţie (LEN) pe anul trecut, a anunţat forul continental, joi seara, pe site-ul său oficial.

Popovici s-a impus în clasamentul publicat de LEN cu 56,16%, devansându-i pe maghiarul Kristof Milak (22,71%), italianul Thomas Ceccon (13,79%), francezul Leon Marchand (4,77%) şi un alt italian, Nicolo Martinenghi (2,56%), informează Agerpres.

Popovici (18 ani) a cucerit anul trecut două medalii de aur la Mondiale (100 m liber, 200 m liber), a câştigat două medalii de aur la Europene (100 m liber, 200 m liber), stabilind cu acest prilej şi un nou record mondial în proba de 100 m liber, a luat argintul la Mondialele în bazin scurt (100 m liber), obţinând şi trei titluri mondiale de juniori şi patru europene de juniori.

La feminin, titlul de cea mai bună înotătoare a anului trecut a revenit sportivei lituaniene Ruta Meilutyte, cu 37,20%, care a câştigat duelul cu suedeza Sarah Sjostrom, 35,11%, olandeza Marritt Steenbergen, 18,75%, şi italianca Benedetta Pilato, 8,93%.

Votul publicului a contat în procent de 30%, restul de 70% revenind membrilor LEN şi ai Comisiei tehnice a LEN.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: