29
Vin, Mar

sursă foto: Primăria Brașov

Eveniment

De luni începe „Luna curățeniei”, o campanie amplă de curățenie, întreținere zone verzi, reparații locuri de joacă și mobilier urban, refacere marcaje rutiere.

De astăzi, 6 martie, Primăria Brașov a demarat programul „Luna curățeniei de primăvară”, o amplă acțiune de salubrizare a străzilor și trotuarelor, întreținere zone verzi, plantări de gard viu, arbori și arbuști, repararea mobilierului urban și a locurilor de joacă, curățarea canalelor de scurgere a apei meteorice și refacerea marcajelor rutiere.

Programul pe cartiere, care include activitatea de salubrizare, întreținere zone verzi, reparații mobilier urban și locuri de joacă, curățare guri de scurgere și refacere marcaje:

Centru (centrul vechi și centrul civic): 6 – 11 martie;

Zona Gării (Hărmanului – b-dul Gării – 13 Decembrie – Centrul civic): 6 – 16 martie;

Tractorul: 6 – 21 martie;

Șchei: 10 – 14 martie;

Astra: 15 – 31 martie;

Brașovul Vechi (b-dul Griviței -Stadionului – Lungă -Iuliu Maniu): 20 – 27 martie;

Valea Cetății: 27 martie – 11 aprilie;

Scriitorilor: 27 martie – 1 aprilie;

Craiter și Triaj: 27 martie – 6 aprilie;

Florilor: 29 – 31 martie;

Noua: 3- 5 aprilie;

Bartolomeu Nord: 7 – 11 aprilie;

Poiana Brașov: 10 – 12 aprilie;

Stupini: 12 – 14 aprilie.

Programul este și în funcție de condițiile meteo, astfel că vor exista situații în care, dacă vremea nu permite derularea anumitor activități, programul să sufere modificări. Termenul pentru finalizarea tuturor activităților din „Luna curățeniei rămâne“ este 14 aprilie.

Curățenia de primăvară

De astăzi, 6 martie, începe curățenia pe domeniului public și privat al municipiului, care va cuprinde următoarele activități de salubrizare: curățarea rigolelor, măturarea manuală și mecanizată a străzilor și trotuarelor, greblarea zonelor verzi, întreținerea și igienizarea cursurilor de apă, ridicarea depozitărilor accidentale, spălarea elementelor de semnalizare rutieră (separatoare de sens, lise metalice, semne de circulație etc.), curățarea gurilor de scurgere a apelor meteorice. Obiectivul acestei acțiuni este, pe lângă cel de a avea un oraș curat și îngrijit, de  a reduce cantitatea de praf (PM-uri) care ajunge în atmosferă.

Deșeurile rezultate ca urmare a acestei activități vor fi depozitate cât mai compact, urmând ca acestea să fie transportate de către operatorii de salubrizare la depozitul ecologic.

Reamintim că, datorită condițiilor meteo favorabile, Primăria a demarat, din luna februarie, operațiunile de curățare la rigolă și măturare trotuare.

De asemenea, toți cetățenii care doresc să renunțe la obiectele din gospodărie care nu mai prezintă utilitate sau fac curățenie generală și doresc să arunce lucruri nefolositoare, altele decât deșeuri menajere, o pot face în locuri special amenajate la platformele de gunoi sau în containere de 9 m.c., dispuse pe domeniul public.

!!!! Este interzisă depozitarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) și a molozului rezultat din demolări, care au un regim special.

Nr. crt.

CARTIERUL

AMPLASAMENTUL

  1.

ȘCHEI

Pietrele lui Solomon

  2.

CENTRU

Str. Traian Vuia – platforma 176

  3.

ASTRA I

Str. Barbu Lăutaru – zona platformei 281 Str. Sitarului – zona platformei 305 Str. Alex. Cel Bun – platforma 110 Colonia Metrom – platforma 287

  4.

ASTRA II

Str. Baba Novac – platforma 238 Str. Soarelui nr.1-2 platou, zona platformei 272 B-dul St. cel Mare și Sfânt nr. 16  Aleea Constelației – platforma 261

  5.

ASTRA III

Ocolitoarea Crinului – vis a vis platforma 541 bis Ocolitoarea Crinului – vis a vis platforma 557 Str. Neptun – platforma 552 Aleea Minerva – vis a vis platforma 542

  6.

NOUA

Str. Nucului – platforma 591.6 Str. Brazilor – platforma 594 Str. Levănțicăi – platforma 597

  7.

VALEA CETĂŢII

str. Jepilor- platformele 199 str. Jepilor- platformele 191 str. Oltului- platforma 507 str. Mureșului-platforma 515

 8.

SCRIITORILOR

Inters. Str. Ştefan cel Mare cu Str. Ion Slavici, Str. Brândușelor lângă platforma 207, Str. Ion Creangă / str. Ovidiu platforma

  9.

CRAITER-TRIAJ

Str. Pașcani zona platformei 134, Str. Florilor zona platforma 121, Str. Pavilioanele CFR zona platforma 122, Fundătura Hărmanului zona platforma 351

 10.

FLORILOR

Inters. Str. Crinului cu str. Grâului pe zona verde, Str. Mărgăritarelor lângă platforma 98

11.

TRACTORUL

Str. George Bacovia – lângă clopote colectare selectivă, Inters. Str. Ioan Popasu cu Str. Iosif Silimon lângă platforma Str. 1 Decembrie 1918 / Str. Octavian Goga lângă locul de joacă, Aleea  Constructorilor – platforma  29, Str. Bronzului – platforma 21, Str. I. Socec – platforma 37, Str. Argintului – platforma nr. 23

12.

BARTOLOMEU

Str. Bobului – platforma 172, Inters. Str. Lânii / Str. Al. Flechtenmacher – platforma nr. 164,  Inters. Str. Lânii / str. Fuiorului, Str. Lanurilor – Recon

13.

GĂRII  

Str. Mircea cel Bătrân / Str. Pictor Luchian la transformator, Aleea Petuniei – platforma 90, Aleea Sânzienelor / Aleea Lăcrămioarelor lângă Sc. Gen. Nr. 19 (platforma nr. 81 bis), Str. Dobrogea, la centrală, Str. Codrul Cosminului – platforma nr. 59, Str. Transilvaniei / Str. Munteniei la transformator

14.

BRAŞOVUL VECHI

Str. Avram Iancu / str. Morii, Str. Closca – platforma nr. 139, Str. Ion Raţiu, Str. Cărămidăriei – platforma 112

15.

STUPINI

Str. Lânii spre Stupini, str. Fundaturii (la blocuri), Str. Fagurului lângă pod, Str. Barsei / Str. Izvorului la troiță

Pentru situațiile când deșeurile rezultate în urma curățeniei de primăvară nu pot fi depozitate în aceste containere, rugăm cetățenii să contacteze Serviciul Urmărire Contracte Salubrizare și Deszăpezire în vederea ridicării, la numerele de telefon: 0268/405000, int: 127, 253, 254   sau la Dispeceratul Primăriei Brașov tel. 0268/405000.

Societățile de salubrizare cu care municipalitatea are contract vor asigura transportul deșeurilor rezultate în urma efectuării curățeniei de primăvară.

Campania de întreținere zone verzi și reparații mobilier urban

Tot în această perioadă are loc și campania de curățenie și întreținere zone verzi și parcuri și campania de plantări de gard viu, arbori și arbuști, ca urmare a solicitărilor primite de la asociațiile de proprietari sau de la cetățeni, dar și a constatărilor făcute de inspectorii primăriei.

În paralel, se derulează activitatea de reparații mobilier urban și locuri de joacă. Operatorul cu care Primăria are contract verifică și repară tot mobilierul urban aflat pe domeniul public (bănci, coșuri de gunoi, jardiniere), echipamentele de la locurile de joacă, cele de la zonele de fitness, workout și cele de la terenurile de sport, astfel încât până la sărbătorile de Paști toate aceste echipamente să fie în condiții optime.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: