28
Joi, Mar

sursă foto: playtech.ro

Eveniment

Elevii vor avea posibilitatea să aleagă o nouă materie opțională la BAC.

Astfel, religia va fi materie opţională pentru Bacalaureat. Schimbarea ar fi fost deja votată, mai ales că toate cultele religioase din țară își doresc asta. 

Religia, materie opțională la BAC? Amendamentul ar fi fost deja votat

S-a votat introducerea Religiei ca materie opțională la Bacalaureat, pentru elevii care susțin examenul la profilul Uman.

Astfel, Religia va putea fi a doua probă scrisă pentru elevi, pe lângă istorie, la examenul maturității.

Ce se arată în amendamentul votat

Examenul naţional de Bacalaureat constă în susţinerea următoarelor probe:

c) pentru profilul umanist, specializarea științe sociale, din filiera teoretică, două probe scrise, dintre care o probă obligatorie la istorie și o probă la o disciplină relevantă pentru profilul umanist, la alegere între Geografie, științe socio-umane: Logică, Psihologie, Sociologie, Economie, Filosofie sau Religie”, se arată în amendamentul votat, conform Antena 3.

Consens politic în privința religiei ca materie de BAC

În ceea ce privește introducerea religiei ca materie opțională la examenul de Bacalaureat, ar fi existat un consens politic, fiind un amendament la care a ținut PSD.

De asemenea, sunt și alte modificări care ar urma să fie făcute în urma celor peste aproape 1000 de amendamente depuse la Legea Educaţiei.

Ce modoficări se mai aduc Legii Educației

Printre acestea, vorbim de pedepse mai aspre pentru elevii agresori, dar și de schimbări la examenele naționale.

Toate cultele religioase din țara noastră au solicitat ca religia să fie introdusă la Bacalaureat ca probă de examen, la alegere, la fel ca alte materii din trunchiul comun.

Elevii, păreri împrțite despre Religia ca materie opțională la BAC

Astfel, liceenii de la două mari colegii din Capitală au păreri diferite despre cerința Bisericii Ortodoxe Române și a altor 12 culte religioase ca religia să devină materie de BAC.

Cultele religioase cer ca disciplina religie să nu fie o materie discriminată în trunchiul comun, adică al disciplinelor obligatorii, și elevii să poată opta pentru ea așa cum aleg dintre alte materii.

Pro și contra Religiei la Bacalaurea

Mi se pare că prima dată trebuie să se reglementeze mult mai bine orele de religie. Înainte de chestia asta, hai să vedem cum se predă și apoi să vedem dacă merită să o băgăm ca materie de bacalaureat”, a spus David Dimonu.

Mi se pare o idee bună dacă nu am avea atât de mult de învățat pentru alte materii. Dar eu nu aș alege religia din moment ce avem destule materii la care trebuie să învățăm deja foarte mult și este foarte multă materie pe care trebuie să o reținem pentru BAC în special la limba română”, a spus și elevul Tudor Rizoiu.

 

 

Sursa: playtech.ro


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: