19
Mie, Iun

sursa foto: evz.ro

Eveniment

     O fostă angajată a orfelinatului din Victoria, bănuită că a întreținut relații sexuale cu un minor, a fost pusă sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul pentru Minori și Familie din Brașov și s-a instituit măsura controlului judiciar. Totul a pornit în prima zi a lunii februarie. Un om de bine a pus mâna pe telefon și a sunat la BrașovTV. A dat detalii cutremurătoare

din centrul de plasament din Victoria. O fostă angajată ar fi întreținut relații sexuale, luni în șir, cu un băiat, acum în vârstă de 16 ani și jumătate, iar în cazul altor doi, este vorba despre tentativă. S-a deschis dosar penal pentru act sexual cu un minor, iar acum, fosta angajată a fost pusă sub acuzare și a refuzat să dea declarații în fața anchetatorilor. Iubitul ei, susțin surse judiciare, ar fi încercat să-l determine pe băiatul din centrul de plasament din Victoria să-și retragă plângerea.

Bărbatul este și el anchetat. ,,Față de fosta angajată a Centrului s-a pus în mișcare acțiunea penală pentru săvârșirea infracțiunilor de act sexual cu un minor și tentativă la act sexual cu un minor, iar față de o altă persoană a continuat urmărirea penală cu privire la săvârșirea infracțiunii de influențarea declarațiilor’’, a explicat, pentru BrașovTV.com, subcomisarul Ionuț Marin de la Inspectoratul Județean de Poliție din Brașov. ,,În ceea ce o privește pe inculpată am luat măsura controlului judiciar față de aceasta, pe o perioadă de 60 de zile. Măsura se impune, în principal, pentru protejarea intereselor persoanelor vătămate. I-am impus, în principal, să nu ia legătura cu persoanele vătămate, pentru a nu influența cursul anchetei’’, a explicat, pentru BrașovTV.com, prim procurorul Daniel-George Dancă de la Parchetul de pe lângă Tribunalul pentru Minori și Familie din Brașov.

În acest caz, urmărirea penală se efectuează in rem, pe faptă și nu pe persoană, și sub acuzația de omisiunea denunțării organelor judiciare. Procurorii spun că, au cerut documente de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului din Brașov pentru lămuriri în ceea ce privește fișa postului și atribuțiile șefului orfelinatului din Victoria. Contactat telefonic, Szekeres Janos a mărturisit că anunțase la Brașov ce se întâmplă în centrul pe care îl conduce, dar nu a dorit să precizeze, exact, pe cine a anunțat, când și ce detalii a dat în vileag. ,,(Nu ați știut niciodată ce se întâmplă în acel centru?) În sensul ăsta, niciodată, nimeni nu a sesizat așa ceva. (Când și-a dat demisia, fosta angajată, nu v-ați întrebat de ce demisionează?) Atunci deja știam când și-a dat demisia. Atunci am și anunțat, am anunțat la Brașov. (Pe cine ați anunțat la Brașov?) Lăsați-mă să văd despre ce este vorba și apoi, discutăm. (…) O să vorbesc tot așa, oficial, cu domnul procuror, dacă este cazul, a explicat șeful orfelinatului din Victoria, Szekeres Janos.

Iată ce declara, pe 02.02.2017, directorul D.G.A.S.P.C. Brașov, Gheorghe Durnă, despre acest caz. ,,Eu i-am semnat demisia (n.r. fostei angajate a orfelinatului din Victoria), dar nu am date. (Dumneavoastră considerați că urmare a informațiilor pe care vi le-am comunicat este cazul să sesizați organele de anchetă penală sau nu? Păi, dacă mi-ați spus chestia asta acuma, eu, când mă întorc la birou, văd despre ce-i vorba’’.

 

     

   În ultimele săptămâni, de când procurorii au intrat pe fir, Gheorghe Durnă nu a mai răspuns la telefonul mobil pentru un punct de vedere.

În cazul tuturor persoanelor vizate de anchetă, prezumția de nevinovăție ființează până când magistrații vor pronunța sentințe definitive.