20
Sâm, Apr

sursa foto: ARHIVA

Eveniment

Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) îşi actualizează tarifele pentru serviciile furnizate, la o distanţă de opt ani de la ultima modificare a preţurilor, potrivit unui proiect de ordin pus în consultare publică.

Avizul pentru începerea lucrărilor ar urma să coste 100 de lei pe lucrare, recepţia tehnică pentru lucrări de măsurători terestre - 300 de lei, recepţia tehnică pentru lucrări de geodezie şi cartografiere - 500 de lei, recepţia cadastrală - 120 de lei pe imobil, iar notarea în cartea funciară - 100 de lei, potrivit anexei la proiectul de ordin.

Potrivit referatului de aprobare postat pe site-ul ANCPI, tarifele nu au mai fost actualizate din anul 2009, iar între timp au apărut şi reglementări referitoare la accesul gratuit al unor instituţii la anumite categorii de informaţii, potrivit capital.ro

De noi scutiri vor beneficia cultele religioase şi practicienii în insolvenţă. În plus, a fost introdus un nou capitol privitor la abonamentele pentru accesul la seturi de date deţinute de ANCPI. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: