28
Joi, Mar

sursa foto: ARHIVA

Eveniment

„Legea este în analiză la noi şi am toată încrederea că echipa mea de la Administraţia Prezidenţială îmi va prezenta un punct de vedere foarte bine fundamentat. Mai avem câteva zile şi încă se lucrează la ea”, a spus, la Brașov, şeful statului.

Conducerea Uniunii Naţionale a Societăţilor de Intermediere şi Consultanţă în Asigurări din România a anunţat, luni, că va notifica executivul european, în cazul în care Legea RCA va fi promulgată, întrucât consideră că prevederile acesteia sunt anticoncurenţiale.

Camera Deputaţilor a adoptat, la începutul săptămânii trecute, cu 226 de voturi ''pentru'', 25 ''împotrivă'' şi patru abţineri, proiectul de lege privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule şi tramvaie.

Printre cele mai importante modificări aduse de această lege cadrului general de funcţionare a pieţei asigurărilor obligatorii auto se numără introducerea conceptului de tarif de referinţă şi formula de calcul a acestuia, definirea categoriei clienţilor cu risc ridicat, precum şi modalităţile prin care aceştia pot fi asiguraţi, explicitarea mecanismului decontării directe şi principiile de aplicare.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: