29
Vin, Mar

sursa foto: ARHIVA

Eveniment

Braşov, Oradea şi Sfântu Gheorghe sunt considerate cele mai curate oraşe din România, în timp ce la polul opus se afla Reşiţa, Călăraşi şi Brăila, care sunt considerate cu cel mai scăzut nivel de curăţenie,

arată un studiu realizat de platforma de imobiliare Storia.ro şi agenţia de cercetare D&D Research.

După Braşov, Oradea şi Sfântu Gheorghe urmează Cluj-Napoca, Slobozia, Miercurea Ciuc, Piteşti, Târgu-Jiu, Drobeta Turnu-Serverin şi Târgu Mureş, notează economica.net.

Capitala ocupă poziţia 23 în clasamentul naţional general.

La nivel de regiuni istorice, Transilvania a fost desemnată de aproape  43.000 de români ca fiind zona cu cel mai ridicat nivel al curăţeniei, pe când Moldova ocupă ultima poziţie.

Cartierele desemnate ca fiind cele mai curate sunt din Braşov. Avantgarden, Răcădău şi Centrul Civic ocupă primele trei poziţii.

Clasamentul este completat de cartierele Gruia şi Grigorescu (Cluj-Napoca), Aviaţiei şi Nicolae Grigorescu (Bucureşti), Andrei Mureşanu (Cluj-Napoca) şi Pajura (Bucureşti), potrivit economica.net.

Percepţia asupra curăţeniei în oraşele din România este cea de-a cincea temă a studiului amplu realizat de Storia.ro şi agenţia de cercetare D&D Research, „Oraşele şi cartiere din România", ce se va desfăşura până la finalul anului 2017.

Până în prezent, 199.621 de români au răspuns chestionarului propus de Storia.ro.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: