16
Mar, Apr

Ziua Veche

Eveniment

Mai multe ţări din NATO au fost solicitate să desfăşoare în regim de urgenţă trupe de luptă în România. 4000 de militari, cu transportoare blindate şi elicoptere de atac vor fi desfăşuraţi pe teritoriul României.

Noble Jump este unul dintre cele mai mari exerciţii ale NATO din acest an care se va desfăşura în Poligonul Cincu unde vor ajunge cei 4000 de militari care vor sosi din bazele militare ale Alianţei din  Marea Britanie, Germania, Olanda, Spania, Polonia, Norvegia, Albania, Bulgaria şi România. Cele mai multe dintre efective sosesc pe calea aerului dar echipamentele grele de luptă vor ajunge în România pe cale ferată sau pe mare.

 Exerciţiul Noble Jump reprezintă pentru NATO o provocare majoră pe segmentul logistic întrunit care va testa capacitatea aliaţilor de a furniza sprijin militar cu o forţă de luptă oricând şi oriunde este nevoie. Înainte ca trupele să fie mutate în România acestea trebuie să fie puse în stare de alarmă şi în prezent acest proces de activare se desfăşoară în rândul statelor care contribuie cu efective la VJTF.

Noble Jump este un exerciţiu în derulare în acest moment şi este coordonat de NATO prin Comandamentul Forţelor Întrunite de la Napoli. "Alerta" va fi declanşată în noaptea de 25 spre 26 mai. Exerciţiul militar se va desfăşura până pe 16 iunie. Momentul culminant al dislocării va fi exercițiul cu trageri de luptă care se va desfășura în Centrul de instruire de la Cincu.  

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: