29
Vin, Mar

sursa foto: mytex

Eveniment

Ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, cere să se evalueze rapid starea unităţilor de învăţământ din țară, pentru a preveni situaţii similare celei de joi,

când tavanul Şcolii 141 din Sectorul 5 al Capitalei s-a prăbuşit. Totodată, Năstase cere ca acolo unde sunt probleme, copiii să fie mutaţi în alte unităţi.

"Ştim că sunt multe şcoli care nu au fost reabilitate de mult. Este datoria autorităţilor locale să se implice în reabilitarea clădirilor. Ne putem aştepta la orice. De aceea trebuie să luăm rapid măsuri de prevenţie", a declarat,în această seară, pentru News.ro, ministrul Educaţiei.

El spune că, în cazul în care vor fi identificate situaţii ce ar putea pune în pericol siguranţa elevilor, copiii trebuie mutaţi în unităţi de învăţământ sigure, potrivit economica.net.

Tavanul din rigips de la ultimul etaj al Şcolii 141 din Rahova s-a prăbuşit, joi dimineaţă, pe holul de la etajul al doilea al clădirii. Copiii nefiind la cursuri, nimeni nu a fost rănit. Elevii acestei şcoli vor fi mutaţi, temporar, de săptămâna viitoare şi până la sfârşitul semestrului, la Şcoala 127, a anunţat Inspectoratul Şcolar din Bucureşti.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: