20
Sâm, Apr

Eveniment

Românii care beneficiază de câteva zile libere de Rusalii au ales să meargă în vacanţă în ţară, aproape toate locurile de cazare de pe litoral şi de la munte fiind ocupate, în timp ce alţii au optat pentru ciy-break-uri în marile oraşe europene, precum Atena, Roma, Barcelona, Veneţia, Amsterdam, Praga sau Madrid.

În România avem două zone mai căutate: litoralul, care va fi foarte plin, pentru că cei care nu au reuşit să meargă la mare pe 1 mai, vor merge acum, iar cealaltă zonă este cea montană şi rurală. Pensiunile şi hotelurile din zona Bran- Moeciu, Valea Prahovei sunt pline. 

Sejurul mediu va fi de două nopţi, o parte din turişti pleacă încă de joi, dar cei mai mulţi vor sta de vineri până duminică seara. Cea mai scumpă vacanţă vândută de Rusalii a fost un pachet pentru Barcelona, trei nopţi, bilete de avion şi cazare în camera dublă, cu mic dejun, la hotel de patru stele, la 900 euro/persoană.

 

Multe distre cereri s-au îndreptat însă către România, în topul preferinţelor turiştilor aflându-se Valea Prahovei, Poiana Braşov, Delta Dunării şi litoralul. Cu toate acestea, pe lângă destinaţiile clasice de pe plan intern există o cerere în creştere pentru mini-vacanţe în oraşe precum Braşov, Cluj-Napoca, Oradea, Sighişoara şi Iaşi. 

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: