25
Joi, Apr

Eveniment

Un week-end al vibraţiilor muzicale, în cele mai neaşteptate locuri din Brașov. 

Vineri, 9 iunie, de la ora 20.00, Vlad Maistorovici (vioară), directorul festivalului, alături de Sinfomia Cymru dau primul „Impuls” celei de-a treia ediţii a vibrate!festival, la Biserica Romano-Catolică Sf. Petru şi Pavel. Programul va fi o surpriză pentru braşoveni, căci, pe lângă Serenada pentru orchestră de coarde op. 20 – Elgar, şi Trei Cântece Galeze pentru orchestră – Watkins, va fi interpretat şi Codex Brassoviensis, un montaj după fragmente din manuscrise neterminate de Daniel Croner, Johannes Kittel şi alţi compozitori activi în secolul al XVIII-lea în Braşov – Kronstadt, pentru orchestră şi coarde, semnat de Dan Dediu. Programul se va încheia cu Concerto Grosso Nr. 1 pentru orchestră de coarde cu pian obbligato – Bloch.

Sâmbătă, 10 iunie, de la ora 19.00, cel mai titrat compozitor în Marea Britanie şi nu numai, Mark Anthony Turnage, este invitatul vibrate!festival, într-un concert-eveniment, la Centrul Multicultural al Universităţii Transilvania, în care va fi şi aniversat, cu ocazia zilei sale de naştere. De la ora 19.00 invitaţii vor putea intra în dialog cu compozitorul britanic ce mai apoi va oferi şansa unei prime audiţii mondiale a piesei Twisted Blues with Twisted Ballad pentru cvartet de coarde, bazat pe Led Zeppelin, Six Pint-Sized Pieces pentru vioară și pian.

Duminică începeţi ziua cu masterclass-ul ţinut de Mark Anthony Turnage. O lecţie despre compoziţie, ce începe de la ora 11.00, la Centrul Multicultural al Universităţii Transilvania, la care publicul poate asista. Seara, nu pierdeţi ineditul concert de pe zgura de la Tenis Arena, de la ora 19.00. Va fi o experienţă inedită, oferită de duetul maestru-ucenic. Valeriy Sokolov (vioară) şi Izabella Dicu – violoncelista braşoveană ce anul trecut a luat lecţii de la Valeriy. Îi veţi mai putea urmări pe Sinfonia Cymru, Vlad Maistorovici (vioară şi dirijor), Eva Thorarinsdottir (vioară), Paul Cristian (spinetă). În cadrul concertului între piese vor fi scurte game-uri demonstrative de tenis.

Articole sugerate

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: