25
Joi, Apr

Eveniment

O ursoaică din stațiunea Cheia şi puii ei au fost relocaţi la Sanctuarul „Libearty” Zărneşti. Ursul este același care în urmă cu o săptămână a intrat în curțile localnicilor din Prahova și a atacat mai multe animale. 

Specialiştii au decis că ursoaica nu se mai poate adapta în pădure şi au hotărât să o aducă în Rezervaţie înainte ca să rănească pe cineva. Ursoaica alături de cei doi pui, care a ucis mai multe animale din curţile localnicilor staţiunii prahovene Cheia, a fost prinsă după o intervenţie de cinci ore. Animalele au fost tranchilizate şi transportate la Grădina Zoologică Bucov, de unde au fost relocate la Sanctuarul de Urşi „Libearty” de la Zărneşti.

 

Ursoaica a coborât din pădure în staţiunea Cheia, cu doi pui, săptămâna trecută, şi a omorât mai multe animale din gospodăriile localnicilor. A apărut şi joia trecută, însă atunci a fost alungată de o patrulă de jandarmi. De atunci autoritățile au patrulat zi şi noapte în staţiune pentru a preveni problemele. Administratorii sanctuarului de urși de la Zărnești vor  amenaja un ţarc mare, cu mulţi copaci, ca ursoaica să aibă unde să se ascundă cu puii ei. 

Articole sugerate

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: