19
Vin, Apr

sursa foto: ARHIVA

Eveniment

Cașcaval, salam, brânză, apă plată, cremă din ciocolată, dar și bomboane! Asta a primit o tânără de 18 ani dintr-un orfelinat din județul Brașov, de la Protecția Copilului. Este vorba despre norma de hrană pe care copiii instituționalizați, care urmează o formă de învățământ superior, trebuie să o primească. Până aici, nimic anormal. Numai că, predarea alimentelor s-a făcut după ce tânăra, care ajunsese să cerșească o pâine, s-a plâns la A.S.U.M. Brașov, iar BrașovTV a dat publicității, în emisiunea EXCLUSIV, povestea.

Fata a povestit, pe 22 iunie că, de două luni, cei în grija cărora se află, oficialii de la Protecția Copilului, au cam uitat-o. ,,(Ce ai primit ultima dată?) ,,Mi s-a dat o jumătate de salam, trei cutii cu pate de slabă calitate, parcă avea nisip, câteva fructe și ceva dulce’’, a explicat, pentru Brașov TV, o studentă care a crescut într-un orfelinat din județul Brașov. Într-o corespondență telefonică, purtătorul de cuvânt al D.G.A.S.P.C. Brașov, Lidia Mailat, afirma: ,,(...) Primește mâncare în valoare de 16,50 de lei pe zi, aceasta este norma lor de hrană. În situația în care aveți informații că nu s-a primit mâncare de această valoare, vă rog să ne sesizați. Este foarte important!’’.

                După mediatizarea cazului, la postul de televiziune Brașov TV, nu a mai fost nevoie să li se mai spună, încă o dată, celor de la D.G.A.S.P.C. Brașov că trebuie să lămurească acest caz. L-au lămurit chiar la sediul instituției unde, studenta a fost chemată să ia alimentele prevăzute de lege. I le-a înmânat chiar directoarea orfelinatului în care a stat, Eleonora Chioreanu, cea care, în prezența camerei de luat de vederi, a certat-o pe studenta pe care, chiar ea, o are în grijă: ,,De ce nu ai venit să spui…! De ce nu m-ai sunat?!’’. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: