28
Joi, Mar

Brasov TV

Eveniment

Vacanța artelor la Muzeu. Un concept unic dar care a ajuns deja la a XII-a ediție. Este de fapt un program de educație muzeală destinat copiilor aflați în vacanța de vară. Anul acesta proiectul se desfășoară atât la muzeu cât și în spațiul public cu două grupe de copii: de la 4 la 7 ani și de la 6 la 14 ani.

Primul eveniment din programul Vacanța artelor la muzeu a avut loc la Casa Ștefan Baciu. Zeci de elevi au fost invitați la o proiecție de film, puțin diferită de cele clasice din mall. „  Dorim să deschidem apetitul copiilor pentru filmele de artă. Considerăm că este foarte important lucrul acesta. Nu s-a mai făcut proiecție de film și educație cinematografică într-un muzeu la Brașov. Ne dorim prin aceasta să devină atât critici cât și empatici ” a declarat muzeograful Roxana Cornea.

Pentru ai ajuta să înțeleagă mai bine arta cinematografică, organizatorii proiectului au adus la Brașov și un critic de film care le-a explicat copiilor ce anume ar trebui să descopere într-o astfel de capodoperă. „ În primul rând ar putea să învețe cum este construit un mesaj cinematografic, adică emoțiile pe care ei le intuiesc sau le percep. Cum au fost construite. Poate este o melodie care le-a accentuat o stare sau culoarea sau orice altceva anume i-a făcut să perceapă filmul în felul respectiv   ” a completat criticul de film, Gabriela Filippi.



Filmul prezentat copiilor, la Casa Ștefan Baciu, este o producție spaniolă. Filmul intitulat „Spiritul Stupului” a fost realizat 1973, în regia lui Victor Erice. Proiecția le-a atras imediat atenția celor mici. Poiectul, Vacanța artelor la Muzeu continuă cu un atelier de scriere creativă pentru teatru, în limba germană: „Să inventăm un personaj”. Acesta va avea loc în zilele de  25 și 27 iulie. Categoria de vârstă pentru acest atelier este 7-14 ani și sunt 15 locuri disponibile. Taxa de participare este de 5 lei. Astfel de activități vor mai avea loc până pe 10 august, atât la Muzeul Casa Mureșenilor cat si la Casa Stefan Baciu.

Articole sugerate

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: