25
Joi, Apr

Eveniment

Poliţiştii din Voila şi din Zărneşti au desfăşurat acţiuni de prevenire şi combatere a furturilor de lemne, ieri, în cadrul planului naţional „Scutul Pădurii 2017”.

Astfel, pe DN 1S, în localitatea Veneția de Jos, a fost depistat un bărbat care transporta cu un tractor cantitatea de 4,61 mc cherestea rășinoase, fără să dețină aviz de însoțire pentru materialul lemnos. Acesta a fost sancţionat cu 5.000 de lei, iar materialul lemnos în valoare de 2.475 de lei a fost confiscat şi predat în custodia Ocolului Silvic ”Pădurile Șincii” - Șercaia. De asemenea, s-a dispus indisponibilizarea, în vederea confiscării, a tractorului.

Un alt bărbat, de 27 de ani, a fost depistat în timp ce transporta cu o autoutilitară 3,72 mc lemn de foc fasonat, esență fag.

 

„În urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat că bărbatul efectuase mai multe transporturi de material lemnos în baza unui singur document de însoțire a mărfii eliberat la data de 13 iulie a.c.”, a explicat purtătoarea de cuvânt a Poliţiei Judeţene Braşov, Gabriela Dinu. Şi în acest caz a fost aplicată o amendă în valoare de 5.000 de lei, iar materialul lemnos a fost confiscat.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: