25
Joi, Apr

Eveniment

 

  Un nou exerciţiu de alarmare a populaţiei are loc, miercuri, în întreaga ţară, având ca scop testarea şi verificarea sistemului de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă. În intervalul orar 10.00 – 11.00, vor fi acţionate sirenele de alarmare publică existente în toate judeţele.

 

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), organizează în prima zi de miercuri a fiecărei luni, câte un exerciţoi de alarmare publică în toate judeţele. Aceastea sunt destinate verificării funcţionării mijloacelor de alarmare a populaţiei.

 

În intervalul orar 10.00 - 11.00, vor fi acţionate sirenele de alarmare publică existente în toate judeţele, urmârind, atât verificarea echipamentelor care pot fi acţionate în mod centralizat (simultan), cât şi a celor cu acţionare locală.

 

Totodată, rezultatele verificărilor vor fi centralizate la nivel judeţean şi vor face obiectul unor analize în cadrul comitetelor judeţene pentru situaţii de urgenţă, în vederea îmbunătăţirii modului de alarmare a populaţiei în situaţii de protecţie civilă.

 

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: