29
Vin, Mar

Brasov TV

Eveniment

Grădina ZOOLOGICĂ  din Brașov continuă investițiile. Cuștile tigrilor și leilor au fost modificate radical. Aici au fost montate mai multe panouri speciale din sticlă pentru ai ajuta pe vizitatori să admire mai îndeaproape felinele sălbatice.

Zilele acestea este finalizat proiectul de montare a geamurilor speciale pe cuștile tigrilor și a leilor. Unele panouri au fost deja instalate. „E vorba despre o schimbare în modul prin care vizitatorii pot observa animalele, vor fi mult mai aproape, practic la 4-5 cm de geam, vor putea sta faţă în faţă cu felinele, mai exact leii şi tigri. Pe fiecare ţarc, în funcţie de dimeniunea acestuia, am ales să punem două sau trei panouri ”  a declarat directorul Grădinii Zoologice, Alin Pânzaru.



După montarea acestor geamuri, privitorii pot sta chiar lângă ţarc. Se va elimina astfel distanţa de siguranţă de un metru. În dreptul panourilor cu geam s-a renunţat la gardul de protecţie, însă au fost luate măsuri pentru îndepărtarea oricărui pericol pentru vizitatori. Panourile de sticlă sunt realizate în așa fel  încât se reziste. De exemplu, un animal de 250 de kilograme poate alerga spre geam cu 60 de kilometri la oră, panourile vor rezista la impactul foarte puternic, spun specialiștii, sunt practic sunt geamuri blindate.

 

În paralel cu aceste modificări, reprezentanții parcului ZOO din Noua au pregătit și alte surprize pentru vizitatori. Colecţia de animale a Grădinii Zoologice Braşov se va îmbogăţi în perioada următoare şi cu zebre. Deocamdată, însă, proiectul este în stadiul de amenajare a ţarcului, zilele trecute a fost postat pe site-ul Sistemului Electronic de Achiziţii Publice anunţul licitaţiei de lucrări. Valoarea acestora a fost estimată la 388 de mii de lei.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: