28
Joi, Mar

Eveniment

                Verificări la Unitatea de Asistență Medico Socială de Pneumoftiziologie de la Sânpetru. Asta au cerut executivului, membrii Comisiei de Sănătate din Consiliul Județean Brașov după au fost descoperite anumite nereguli privind cheltuirea banilor publici.  Mai multe decât atât, Consiliul Județean Brașov va avea un reprezentant în consiliul consultativ al Unității de la Sânpetru. Decizia a fost luată în ultima ședință de plen. 

     Există mai multe rapoarte ale biroului de audit din Consiliul Județean Brașov, care arată o serie de nereguli la unitatea de la Sânpetru. Problemele identificate de către auditori țin de management și de cheltuirea banului public. În consecință, membrii Comisie de Sănătate din cadrul Consiliului Județean au cerut executivului să verifice exact ceea ce se întâmplă. ,, La spitalul de la Sânpetru s-au identificat mai multe probleme. De exemplu bani alocați unor angajați care  nu au specializarea necesară pentru sumele pe care le-au primit. Vorbim aici de psihologi profesioniști din absolvenți de jurnalism, care au primit pe lângă leafa de 3 mii de lei, încă 6 mii de lei lunar vreme de un an, conform auditului întocmit, pentru servicii psihologice profesioniste ei nefiind psihologi profesioniști. La fel s-a întâmplat și în cazul arhivarilor profesioniști care au primit câte 6 mii de lei lunar. Vorbim de niște bani care au plecat, vreme de 12 luni, într-un sac fără fund. ,, a declarat consilierul județean Mariana Sebeni.

     De asemenea, membrii Comisiei de Sănătate au mai atras atenția și asupra faptului că la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov există un buget mare. Mai exact instituția ar avea la dispoziție nu mai puțin de 30 de milioane de euro, anual, ceea ce reprezintă jumătate din fondurile Consiliului Județean pe un an. În consecință, și în acest caz s-a cerut în ședința de plen o verificare amănunțită asupra acestor date. ,, Toate aceste audituri au niște măsuri care trebuie urmate. De fiecare dată cel care întocmește auditul trebuie să vadă în ce condiții, aceste măsuri pe care le-a stabilit el, sunt luate în calcul. După ce ajung într-o situație finală, are obligația fie să sesizeze instituții, fie să dispună comisiei de disciplină luarea diverselor măsuri. ,,  a completat președintele consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea.

     În perioada următoare vor fi analizate toate sesizările cu privire la cele două instituții. În urma rezultatelor se vor lua și măsurile ce se impun.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: