29
Vin, Mar

sursa foto: BrașovTV.com

Eveniment

Volum de muncă uriaș, în ultimul an, la Comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap, care își desfășoară activitatea în cadrul Consiliului Județean Brașov.

Componenții comisiei au avut de soluționat peste 8000 de dosare de încadrare în grad de handicap, dar și de reevaluat cazurile deja existente. S-a impus, totodată, și retipărirea, după modelul nou, a aproape 10.700 de certificate de încadrare în grad și tip de handicap, cu caracter permanent. S-a lucrat însă, și la întocmirea regulamentului de organizare și funcționare în cazul Comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap, dar s-a asigurat și consiliere. „Am asigurat consiliere de specialitate atât persoanelor cu dizabilități sau aparținătorilor acestora,  cât și comisiei de evaluare complexă atunci când am fost solicitați. Pe parcursul anului 2017, eu și colegii mei am avut întâlniri periodice cu Comisia de Sănătate și cu reprezentanții Direcției de Sănătate și Asistență Medicală din cadrul Consiliului Judetean, în vederea optimizării activității în ceea ce privește persoana cu dizabilități”, a explicat, pentru brasovtv.com, șefa Comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap din Consiliul Județean Brașov, dr. Cornelia Radocea.

Până la finele anului trecut, numărul total al persoanelor cu handicap aflate în evidența Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din Brașov depășea 17.000 de persoane adulte cu handicap neinstituționalizate, din care peste 12.000 au certificate de încadrare în grad și tip de handicap, cu valabilitate permanentă.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: