28
Joi, Mar

Sănătate

Atunci când este frig afară cu toții avem grijă să ne îmbrăcăm mai bine, să ne punem fulare, să ne încălțăm corespunzător sau să ne punem mănuși pentru a ne menține mâinile calde. Dar să nu uităm că și ochii sunt afectați de vremea geroasă.

Cele mai frecvente probleme cu care ne putem confrunta sunt următoarele:

Ochi uscați

Vremea rece și vântul deseori pot cauza o uscare mai rapidă a ochilor, iar în condiții extreme ochii nu pot să își mențină nivelul de hidratare confortabil. De asemenea, datorită încălzirii din locuințe sau din birou, nivelul de umiditate ambiental scade, având o influență și asupra hidratării ochilor. Ce putem face?

Este bine să ne protejăm ochii cu ochelari când suntem afară, mai ales când bate vântul sau când practicăm sporturi de iarnă.

Pentru a menține umiditatea ambientală putem folosi umidificatoare, aspect benefic și pentru sinusuri, mai ales în timpul unor răceli.

Omega-3 ne ajută să ne menținem lacrimile sănătoase, și este bine să mărim aportul, de exemplu folosind uleiul de pește

Hidratarea este foarte importantă, iar iarna datorită efortului organismului de a își menține temperatura optimă, ne dezhidratăm mai repede. Un pahar de apă în plus ne poate ajuta.

În urma recomandării unui optometrist, folosirea lacrimilor artificiale este de ajutor. De asemenea, trebuie să acordați o atenție deosebită medicamentelor pe care le folosiți, deoarece antiinflanatoarele, antihistaminicele sau anticoncepționalele reduc abilitatea producerii lacrimilor.

 Lăcrimarea abundentă

Pe de altă parte, unii dintre noi ne confruntăm cu lăcrimări mai intense atunci când este frig. Acest lucru poate fi destul de deranjant, deoarece lacrimile încețoșează vederea.

Asemeni ochilor uscați, este de preferat să ne protejăm ochii cu ochelari de soare și să folosim lacrimi artificiale lubrifiante

Mare atenție la servețelul sau batista cu care vă ștergeți lacrimile. Acestea trebuie să fie curate, pentru a nu îmnulți germenii care pot cauza eventuale infecții

 Ochi umflați și roșii

Vasele de sânge din jurul ochilor se contractă datorită temperaturii scăzute și a radiațiilor soale puternice. Acestea pot cauza și spasme ale pleoapelor, lăcrimare excesivă sau vedere încețoșată.

Ochelarii de soare sunt esențiali în această situație, deoarece iarna radiațiile UV sunt destul de puternice. Acest aspect este deosebit de important, în momentul în care lumina este reflectată de zăpadă sau de gheață, pentru că există riscul inflamării corneei datorită arsurii solare.

Am insistat pe un aspect pe parcursul acestui articol, și anume – protejați-vă ochii cu ochelari de soare. În mod tradițional, vara este anotimpul în care se poartă ochelarii de soare. Totuși iarna, importanța lor crește deoarece ei vă apăra atât de soare, și radiațiile violente implicit, dar și de reflexia luminii, de temperatura scăzută sau vântul rece.

 

Ai încredere. Vezi cu ochii tăi

Best Optic BlueBest Optic Red


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: