16
Mar, Apr

Foto: brasovtv.com

Social

Ancheta Brașov TV despre neregulile de la amenajarea piscicolă Rotbav continuă.

După ce acum câteva săptămâni televiziunea noastră a tras un semnal de alarmă în legătură cu amenajările din zonă, autoritățile au reacționat. Cei care au construit acolo au fost sancționați. „Am studiat toate documentele care au stat la baza acestei acțiuni. Am constatat că actele de mediu prevăd o cu totul altă lucrare, față de ceea ce s-a făcut acolo. Noi am stopat lucrările, am dat soluția și am impus termene pentru revenirea la situația inițială. Vom urmări cu mare atenție tot ceea ce se întâmplă acolo ”, a declarat Mircea Paraschiv, comisarul șef al Gărzii de Mediu Brașov.

Amenda primită de constructor este cuprinsă între 15.000 de lei și 30.000 de lei. Acesta este obligat de autorități să readucă suprafața pe care a construit la starea inițială. Deși  Garda de Mediu a dat ordin de încetare a lucrărilor, zona este, încă, în plin șantier. „Nimic din ce scrie în acordurile de mediu și autorizația de construire nu s-a respectat. S-a construit altceva, nu au fost aprobate și avizate terasamente. Totul este la voia întâmplării. Nu există nicio concordanță cu autorizația de construire. Am făcut o sesizare și la Inspectoratul de Stat în Construcții. Cei de acolo trebuie să verifice legalitatea a tot ceea ce s-a construit în zonă”, a completat  Cristian Popa, președintele Asociației Pescarilor din Brașov.

Dacă lucrările în zonă nu se vor opri, reprezentanții Asociației Pescarilor din Brașov sunt hotărâți să sesiseze, din nou, Garda de Mediu. Brașov TV vă va ține la curent cu desfășurarea evenimentelor în aria protejată de la Rotbav.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: