24
Mie, Apr

Social

Din fericire, Brașovul rămâne pe primul loc în topul județelor cu cele mai multe păduri virgine, potrivit unui studiu realizat de Greenpeace România, la finalul anului trecut.

Chiar și așa, din păcate, în județ încă se mai fac defrișări ilegale. Pentru diminuarea problemelor ce țin de regimul silvic, la Prefectura Brașov a fost organizată o întâlnire cu toți primarii din județ.

 „Voi emite în cel mai scurt timp un ordin de prefect prin care voi cere SGA, Gărzii de Mediu și ANRM-ului să verifice tot ceea ce-nseamnă exploatări de agregate minerale, de pe teritoriul județului Brașov. Dacă vom găsi nereguli, acestea vor fi aspru sancționate”, a precizat prefectul Brașovului, Marian Rasaliu.

Combaterea efectelor crizei lemnului de foc, prevenirea atacurilor provocate de animalele sălbatice, sau identificarea terenurilor degradate după inundațiile din ultimele zilei, au fost alte câteva subiecte dezbătute la Prefectură.

În județul nostru, Primăria Brașov are cea mai mare suprafață împădurită. Este cel de-al șaselea proprietar de păduri din România, cu peste 14.500 de hectare deținute prin Regia Locală a Pădurilor Kronstadt. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: