17
Mie, Apr

Foto: brasovtv.com

Social

Cancerul la sân este cea mai frecventă boală oncologică la femei.

Primul simptom este apariția unui nodul. Maladia afectează, în medie, o femeie din opt. Depistat în fază incipientă, cancerul la sân poate fi vindecat. 1 octombrie a fost ziua luptei împotriva cancerului la sân. A fost marcată și la Brașov, prin campania „Să ai o viață sănătoasă”, desfășurată de organizația de femei a Partidului Național Liberal. La acțiune au fost invitate absolut toate femeile, indiferent de culoarea politică.

Prin această acțiune ne dorim să convingem doamnele să meargă la un control periodic, care poate preveni apariția cancerului la sân. Această campanie o desfășurăm în toată luna octombrie. Avem acțiuni în principalele comunități ale județului. Am început cu municipiul Brașov și cu orașele Codlea, Făgăraș, Victoria, Predeal, Râșnov”, a declarat Mihaela Șoneriu, organizatoarea evenimentului.

Zeci de brașovence au luat parte, în Piața Sfatului, la campania de conștientizare asupra necesității efectuării unui control medical periodic.Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, peste 18 milioane de femei din toată lumea sunt afectate de această boală. Din păcate, numai în primele opt luni ale acestui an au murit peste nouă milioane de femei.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: