28
Joi, Mar

Social

Podul care face legătura dintre localitățile Comăna și Crihalma va fi refăcut în totalitate.

Acest lucru se întâmplă în urma demersurilor urgente inițiate de Consiliul Județean și Primăria Comăna. Reprezentanți celor două instituții au făcut „cărare” spre Compania Națională de Investiții, în ultimele luni. La finalul lui iunie, podul a fost distrus în totalitate de inundații. Construcția era șubredă de mai mulți ani. Odată cu semnarea contractului de construcție a unui nou pod, Guvernul își arogă toate meritele.

E adevărat că susține în totalitate investiția de la Comăna, dar asta pentru că are această obligație, prin lege. Mai exact, trebuie să reabiliteze, în regim de urgență, toată infrastructura rutieră distrusă de calamități naturale. Ne întrebăm oare era nevoie ca acest pod să fie distrus în totalitate pentru a se aloca fondurile necesare reconstruirii lui? Asta l-au întrebat reporterii Brașov TV și pe reprezentantul Guvernului în județul Brașov.

Periodic, din iulie până în prezent, atât președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, cât și primarul din Comăna, Viorel Grusea, au bătut drumul până la București. Deplasările au avut succes, până la urmă. Contractul de construire a unui nou pod a fost semnat în urmă cu doar câteva zile.

Pe noul pod se va putea circula cu o viteză de 60 km/h. În prezent, peste 5.000 de persoane din localitățile Comăna și Crihalma sunt izolate. Trebuie să ocolească, iar drumul dus-întors înseamnă aproape 80 de kilometri. Față de șase kilometri cât măsura în varianta vechiului pod.

Valoarea totală a lucrărilor este estimată la aproape 20 de milioane de lei, iar construcția trebuie să fie gata în luna octombrie a anului viitor.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: