29
Vin, Mar

Social

V-ați gândit vreodată cum este să vizitați un muzeu cu ochii închiși? Să nu vedeți nimic, dar să ascultați un basm românesc, iar apoi să modelați personajul preferat în plastilină! Cu siguranță ne-ar fi imposibil, dar asta au făcut astăzi mai mulți copii nevăzători de la Centrul de Zi „Rază de lumină” din Brașov, care au vizitat Muzeului „Casa Mureșenilor”.

Micuții au ascultat basme românești, apoi fiecare a ales un personaj și a încercat să îl modeleze din plastilină. Reprezentanții Muzeului Casa Mureșenilor au mai multe proiecte pentru persoanele cu deficit de vedere.

 "Noi deja suntem de foarte mult timp prieteni cu angajatii de la Centrul de Zi și de la Asociatia Nevăzătorilor. Și cu cei mici ne cunoastem de ani buni. Uneori i-am ajutat si ne-am transformat si in Mos Craciun... Dar am facut și multe activitati impreună. Ne bucuram să reușim să dezvoltăm astfel de proiecte, pentru că știm cât de mult însemnă pentru ei." ne-a declarat Ovidiu Savu, muzeograf Casa Mureșenilor.

"Faptul că suntem nevăzători nu însemnă că nu avem imaginație sau că nu putem dezvolta asta. Mă bucură mult astfel de activități și le mulțumim pe această cale celor de la Casa Muzeul Muresenilor din Brașov pentru faptul că nu ne uită și mereu ne implică în proiecte de acest gen." ne-a spus Costică Marchidan, educator specializat la Centrul de Zi Rază de Lumină Brașov.

Nevăzătorii din Brașov pot vizita Muzeul Casa Mureșenilor, pentru că au la dispoziție broșuri în alfabetul Braille și audioghiduri. 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: