28
Joi, Mar

Primarul Brașovului, George Scripcaru. Foto: Andrei Paul, Primăria Brașov

Social

Primarul George Scripcaru a aprobat din partea Municipiului Braşov, introducerea sistemului de învăţământ dual la încă patru unităţi de învăţământ din municipiul Braşov.

Este vorba despre Colegiu Tehnic Maria Baiulescu, Colegiul Tehnic Economic Remus Răduleţ, Colegiul Naţional Economic Andrei Bârseanu şi Colegiul Tehnic de Transporturi.

Braşovul, a fost unul dintre pionierii învăţământului dual din România şi a devenit exemplu de bună practică la nivel naţional, prin înfiinţarea, în 2012, a Şcolii Profesionale Germane Kronstadt.

"Este un proiect de suflet pentru mine, dar şi un proiect necesar pentru dezvoltarea economică a oraşului nostru, pentru că resursa umană bine pregătită profesional creşte atractivitatea unei zone din punctul de vedere al investitorilor. În anul 2012, Primăria Braşov, Clubul Economic German, Inspectoratul Şcolar şi câteva firme din această zonă au ales un drum pentru învăţământul braşovean, acela de a pregăti absolvenţi pentru nevoile pieţei muncii din Braşov.

Atunci, 130 de elevi au făcut cea mai bună alegere din punct de vedere profesional şi au ales Şcoala Profesională Germană Kronstadt. Iar după doi ani, aproape toţi s-au angajat la firmele implicate în proiect. Astăzi am ajuns în etapa în care, în anul şcolar 2017-2018, la nivelul municipiului Braşov vom avea 19 clase, cu 520 de elevi şi 39 de firme implicate, la care se adaugă şi specializările din cadrul şcolilor profesionale de la alte unităţi de învăţământ", a declarat primarul Brașovului, George Scripcaru.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: