18
Joi, Apr

www.livepr.ro

Social

Peste 70% din locuinţele din municipiul Brașov nu au asigurare obligatorie. Polițele de asigurare împotriva dezastrelor au fost introduse acum șapte ani. Primăria a început să trimită notificări proprietarilor. Cei care nu se asigură riscă amenzi de până la 500 de lei.

Din cele aproximativ 150.000 de locuinţe din municipiul Braşov, doar 42.000, adică 28%, sunt asigurate prin poliţe obligatorie în caz de cutremur, inundaţii şi alunecări de teren.



Numărul brașovenilor asigurați este totuși foarte scăzut. În aceste condiții Primăria Braşov a început să trimită notificări prin care li se aduce la cunoştinţă, proprietarilor, că trebuie să plătească asigurarea în termen de 30 de zile de la primirea somaţiei, altfel riscă amenzi cuprinse între 100 şi 500 de lei. Din aceste sancţiuni, doar 60% rămâne la bugetul local. „ O să luăm treptat fiecare stradă din Brașov să trimitem  aceste notificări. După cum bine știți cei de la PAID au o bază de date care nu se suprapune în totalitate cu baza existentă la Direcția Fiscală și atunci trebuie să facem o serie de verificări ” a declarat Sorin Toarcea, purtător de cuvânt Primăria Brașov.

Anul trecut, în urma înștiințărilor făcute numărul asigurărilor obligatorii a crescut de la 38.000 la 45.000.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: