19
Vin, Apr

Brasov TV

Social

Colegiile Naționale Andrei Șaguna și Dr. Iona Meșotă sunt principalele opțiuni în rândul absolvenților de gimnaziu. De altfel după prima etapă de admitere, la cele două unități de învățământ nu mai există niciun loc disponibil. Există însă și licee din județ unde au mai rămas locuri, ce vor fi ocupate după cea de a doua sesiune de admitere.

Pe site-ul admitere.edu.ro au fost afișate rezultatele. Patru dintre cei şase absolvenţi de gimnaziu cu media 10 la admitere au ales să studieze la Colegiul Naţional „Andrei Şaguna“, unul la Colegiul Naţional „Dr. Ioan Meşotă“ Braşov şi cel de-al şaselea la Colegiul Naţional „Radu Negru“ din Făgăraş. „S-a terminat repartiția computerizată, pe baza opțiunilor puse pe fișe, pe care fiecare candidat le-a avut. Acestea au fost introduse în baza de date. Admiterea va fi gata de luni încolo, după ce toată lumea își depune dosarul la unitățile de învățământ la care au fost repartizați ” a declarat Ion Negrilă, inspector școlar general IȘJ Brașov.

 

Deşi elevii sunt avertizaţi în fiecare an că riscă să rămână nerepartizaţi dacă nu completează suficiente opţiuni în fişa de înscriere, şi anul acesta şase absolvenţi din judeţul Braşov cu medii între 5,31 şi 7,73 au ratat intrarea la liceu. Ei vor fi nevoiţi ca la a doua repartizare să aleagă din locurile rămase libere, puţine şi nu foarte ofertante.  Cele mai multe locuri pentru următoarea repartizare au rămas la colegiile tehnice şi liceele tehnologice din judeţul Braşov. De exemplu, la Liceul Tehnologic Râşnov, la specializarea „Turism şi alimentaţie“ mai sunt 21 de locuri. Tot 21 de locuri şi tot la specializarea „Turism şi alimentaţie“ au rămas neocupate la Liceul Tehnologic „Malaxa“ Zărneşti, iar la Colegiul Tehnic de Transporturi Braşov mai sunt 20 de locuri la specializarea „Electric“.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: