25
Joi, Apr

Sursa Foto: Facebook/Roxana Stoichita

Sport

Echipa de fotbal AFC Hărman a ratat dramatic promovarea în liga secundă de fotbal. Doar câteva secunde i-au despărțit pe Buga și compania de o promovare istorică.

În ultima etapă din seria 1 a ligii a treia, Hărmanul a primit vizita celor de la CSM Pașcani, o echipă fără pretenții, însă extrem de motivată la acest joc. Trupa condusă de Florin Stângă și Nelu Naghy trebuia să câștige jocul de pe teren propriu și să spere ca la Miercurea Ciuc, gazdele să nu câștige duelul cu Știința Miroslava, formație care prleca cu a treia șansă la promovarea în liga secundă.

Brașovenii erau mai mult cu gândul la Miercurea Ciuc și astfel primele 45 de minute s-au scurs fără ca hărmănenii să aibă mari ocazii de a înscrie, iar la odihnă s-a intrat la egalitate perfectă, scor 0-0. Cum și la Ciuc după 45 de minute scorul era egal, 0-0, lupta pentru promovare urma să se ducă până în ultima secundă a campionatului.

 În minutul 60, Diego Alupoaie a centrat perfect din lovitură de la colțul terenului, iar fundașul Ioniță a reluat cu capul în poarta celor de la Pașcani. În acest moment Hărmanul era cu un picior și jumătate în liga a doua de fotbal. Tribunele au luat foc în minutul 65 când fanii hărmănenilor au aflat că Știința Miroslava conducea cu 1-0 la Miercurea Ciuc. Din acest moment Hărmanul trebuia doar să încheie jocul cu CSM Pașcani în avantaj. Buga și compania  au continuat să atace, dar Boția, Buga, E. Popa și Diego Alupoaie au irosit șanse importante de a înscrie. Arbitrul a arătat trei minute de prelungire și toată lumea se pregătea de petrecere. Cu câteva secunde înainte de finalul jocului, Pașcaniul a avut o lovitură liberă, mingea șutată de un jucător al oaspeților l-a lovit în piept pe goalkeeperul Potcoavă și a sărit la Turiță, portarul celor de la Pașcani, care a îmins mingea în poarta  brașovenilor.

Liniștea s-a așternut peste arena din Hărman, iar după fluierul final, Forika și compania s-au prăbușit pe gazon. Deși au fost la doar câteva secunde de promovare, hărmănenii au terminat campionatul pe poziția a doua la un punct în spatele celor de la Știința Miroslava și la egalitate de puncte cu Sport Club Miercurea Ciuc, formație ce a încheiat sezonul pe locul trei. Miroslava, echipă plecată cu a treia șansă, a promovat în eșalonul secund.

Trupa din Hărman trebuie felicitată pentru modul în care a evoluat în acest campionat.

 

În ultima rundă a campionatului, Olimpic Cetate Râșnov a câștigat meciul de pe teren propriu cu Aerostar Bacău cu scorul de 2-1. Pentru formația condusă de Dan Bona au marcat Nicolae Mariean și Dragoș Robu. Olimpic Cetate Râșnov a terminat sezonul pe poziția a șaptea a clasamentului cu 38 de puncte.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: