20
Sâm, Apr

Foto: Rally Cow

Sport

Echipajul Napoca Rally Academy, Bogdan Marișca / Carmen Poenaru, la bordul unui Ford Fiesta R5 a câștigat cea de-a treia etapă a Campionatului Național de Raliuri, Raliul Aradului. A fost o etapă extrem de echilibrată, iar câștigătorul a fost decis pe ultima probă specială a competiției.

Raliul a început extrem de prost pentru campionul național en-titre, Simone Tempestini. Tempestini și Banca, la bordul unui Citroen DS3 R5, au fost nevoiți să abandoneze după doar 7 kilometri, după ce au lovit mașina de concurs. Brașovenii Dan Gîrtofan și Tudor Mârza (Skoda Fabia R5) au câștigat două dintre cele patru probe speciale ale primei zile, Marișca a obținut un scratch, iar Vali Porcișteanu a câștigat super-speciala. Astfel la finalul primei zile de concurs Giri era lider în clasamentul general și avea prima șansă la victorie.  În cea de-a doua zi lupta dintre Marișca și Gîrtofan a continuat, iar Bogdan a recuperat din ecart, astfel că înainte ultimei speciale a raliului, cei doi se aflau la egalitate perfectă. Pe cei 21.7 kilometri ai probei Nadăș, Marișca a obținut cel mai bun timp și a câștigat raliul în fața prietenului Dan Gîrtofan.  A treia treaptă a podiumului clasamentului general a fost ocupată de echipajul Vali Porcișteanu / Dan Dobre la bordul unui Mitsubishi Lancer EVO 9, cei doi fiind câștigătorii clasei 3.

 

În clasamentul mașinilor cu două roți motrice, echipajul Adrian Răspopa / Cosmin Diacu (Citroen DS3 R3T) a ocupat prima treaptă a podiumului și a obținut astfel cea de-a treia victorie din tot atâtea curse. Brașovenii Norbert Maior și Dorin Pulpea (Dacia Sandero) s-au impus în Cupa Dacia, iar Cupa Suzuki a fost adjudecată de Dănuț Budai / Lucian Budai. Echipajul brașovean Andrei Gîrtofan / Doru Vraja s-au clasat pe patru în cadrul cupei Suzuki. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: