24
Mie, Apr

Sport

 

Simona Halep, locul 4 WTA, s-a calificat pentru a doua oară în carieră în finala French Open, dupa ce a învins-o, în această seară, cu scorul de 6-4, 3-6, 6-3, pe Karolina Pliskova din Cehia, locul 3 WTA. 

In ultimul act, Halep va juca, sambata, de la ora 16.00, in premiera, impotriva sportivei letone Jelena Ostapenko, locul 47 WTA. Ostapenko a implinit, joi, 20 de ani, in ziua in care a invins-o cu scorul de 7-6 (4), 3-6, 6-3 pe elvetianca Timea Bacsinszky, locul 31 WTA si cap de serie numarul 30, calificandu-se pentru prima data in finala unui Grand Slam.

"Este minunat sa fiu iarasi in finala la Roland Garros, este turneul meu favorit, a trebuit sa ma misc mult, sa o imping mai mult. A fost terenul mai lent azi, pe hard am castigat contra ei, am avut emotii, stiam ca trebuie sa ma misc mult.

Nu voi face nimic special maine, ma moi relaxa. Ostapenko este o adversara puternica, nu are nimic de pierdut, nici eu, asa ca voi da totul. Mi-am controlat bine nervii si am rezistat la final", a declarat Halep, la finalul meciului.

Calificarea in finala este recompensata la Roland Garros cu 1.060.000 de euro si cu 1.300 de puncte WTA. Invingatoarea va primi 2,1 milioane de euro si 2.000 de puncte WTA.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: