19
Vin, Apr

Sursa Foto: fiba.com

Sport

Echipa națională de baschet masculin sub 20 de ani a României a debutat cu o victorie la Campionatul European, divizia B, organizat la Oradea. Baschetbaliștii pregătiți de Tudor Costescu au învins naționala Georgiei cu scorul de 63-51 (15-11, 14-20, 15-12, 19-8).

În sala Antonio Alexe din Oradea, România a dispus de Georgia, una dintre contracandidatele la câștigarea grupei C. MVP-ul partidei a fost Nandor Kuti care a marcat 20 de puncte, a reușit 8 recuperări și a dat 4 pase decisive.

Brașoveanul Tudor Gheorghe, jucător crescut la CSU Brașov de antrenorul Eugen Roșu și care joacă în prezent pentru Universitatea Mobitelco Cluj, a evoluat timp de 29 de minute contra Georgiei, a marcat 2 puncte, a reușit 6 recuperări și 3 intercepții și a dat 2 pase decisive. Emanuel Cate a făcut un meci foarte bun și a terminat în double-double cu 12 puncte înscrise și 18 recuperări. Pentru tricolori au mai marcat Nicolescu 11 puncte (6 recuperări), Ionescu și Virna câte 7 puncte fiecare și Diaconescu și Popa câte 2 puncte fiecare.

 

Astăzi, Kuti și compania vor da piept cu Malta de la ora 18.30. România va mai juca în grupa C a europeanului de la Oradea contra formațiilor din Macedonia și Albania. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: