19
Vin, Apr

Sursa Foto: mytex.ro

Sport

Echipele de tradiție din fotbalul românesc au reînviat cu ajutorul suporterilor. Este cazul celor de la Timișoara, Petrolul, Farul, Oțelul sau a celor de la Universitatea Cluj. Și la Brașov, băieții de la Liga Suporterilor Stegari, încearcă să readucă la viață echipa care timp de mai bine de 80 de ani i-a făcut fericiți pe suporterii de sub Tâmpa.

Asociația Sportivă „SR” Brașov a obținut certificatul de identitate sportivă și își poate începe drumul în fotbalul românesc. Fanii galben-negrilor, constituiți în Liga Suporterilor Stegari au organizat aseară alegeri pentru funcția de președinte al Asociației Sportive „SR” Brașov.

Cel care a ieșit câștigător în urma votului este omul de afaceri Vasile Dochița, o persoană care a fost alături de FC Brașov atunci când galben-negrilor le-a fost cel mai greu, un om care a băgat adânc mâna în buzunar pentru a ține în viață echipa de fotbal a orașului. El va fi ajutat de Horațiu Culcear și Nicu Badea care vor ocupa funcțiile de vicepreședinți ai Asociației Sportive „SR” Brașov.

„Astfel de proiecte au reușit și la Ploiești și la Timișoara și la Galați și la Cluj. De să nu reușească acest proiect la Brașov? Am fost sunat de foarte mulți suporteri care mi-au spus că au încredere în mine și că vor să mă alătur acestui proiect. Eu în primul rând sunt un fan al acestei echipe, am simțit ceva special pentru FC Brașov și voi fi mereu disponibil să ajut fără a avea o pretenție. Mă onorează propunerea fanilor și încrederea pe care o au în mine. Brașovul trebuie să revină cât mai repede în Liga I, acolo unde îi este locul. Sunt foarte mulți oameni de afaceri care iubesc fotbalul și care ar putea să vină lângă acest proiect. Cu siguranță este nevoie și de autoritățile locale, pe care le așteptăm să se implice în salvarea acestei echipe de tradiție a orașului nostru”, a declarat președintele celor de la Asociația Sportivă „SR” Brașov, Vasile Dochița.

Urmează ca oficialii AS „SR” Brașov să depună actele de înscriere în campionat, iar cei de la Asociația Județeană de Fotbal vor fi nevoiți să decidă în ce ligă vor repartiza noua echipă a suporterilor stegari. Cei de la „SR” Brașov vor să evolueze în liga a patra.  

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: